Dnes bych svou pozvánkou na letní tvořivé kurzy v Suchdole nad Odrou ráda nalákala celé rodiny - nejen tvořivé ženy či maminky, ale i muže a tatínky, obvykle se bránící účasti na podobných akcích, a samozřejmě děti!

V plánu je páteční příjezd, sobotní celodenní tvoření zakončené posezením u ohně a nedělní dopolední dodělávky nebo třeba výstavka.

Doprovod má opravdu široký výběr možností jak se během této doby nenudit:

 

- hned vedle kulturního domu je vojenské muzeum a muzeum obce - především mužská část bude jistě velmi překvapena, co všechno místní nadšenci vykopali ze země, pečlivě očistili, zakonzervovali a poutavě uspořádali do expozic! Je tu i expozice Pony Expressu - jedinečného westernového zážitku, který vznikl právě v Suchdole a postupně se rozšířil do několika zemí Evropy - letos se jede již 28. ročník!


- naproti přes silnici je muzeum Moravských bratří - zobrazuje neuvěřitelnou historii původních obyvatel Suchdolu a jejich cest, díky nimž je teď znají lidé po celém světě!


- Suchdol je ideální pro  projížďky na koních, cyklistiku i turistiku - můžete se projet vlakem nebo rovnou na kole až ke Spálovu a poutnímu místu s léčivou vodou - Mariastein a dále pokračovat malebným údolím řeky Odry (a vidět třeba raky!)


- můžete si zarybařit, projít se nebo projet na kole v CHKO Poodří, využít lesy v místní části Kletné k houbaření nebo si kousek dál zajít ke Stříbrnému jezírku.

 

- vedle kulturního domu jsou 2 hospůdky s venkovním posezením a hřištěm pro děti. U jedné je dokonce i venkovní posilovna.

 

- pro vlakové nadšence máme krásnou historickou budovu nádraží, která umožňuje rozjet se hned na několik zajívamých míst v okolí! Trať směr Odry - Vítkov - Budišov na Budišovkou (krásná příroda, oblíbené trasy cyklistů), další směr Fulnek (malebné městečko s památkami spojennými nejen s J. A. Komenským). Hlavní trať (Brno, Praha) Přerov - Studénka (vagonářské muzeum a přestup směr Kopřivnice a Štramberk - muzeum Tatry, rozhledna, jeskyně Šipka a výborné uši) - Ostrava - kultovní to město! Další trať pak vede do Nového Jičína, kde najdete krásné historické náměstí a muzeum nejen klobouků (s možností si výrobu klobouku vyzkoušet!)


- ke koupání je v nabídce řeka Odra, koupaliště ve městě Odrách nebo v Novém Jičíně.  


- rozhodně nesmím zapomenout na krásný zámek v Kuníně, který v posledních letech hned 2x zažil své znovuzrození a je o něj s velkou láskou pečováno. Navštívit můžete i zámek Hradec nad Moravicí nebo Raduň

 

.... a nebo tu v okolí můžete lovit kešky ;-)