Vytrženo z cizích fiktivních deníčků: 

 

8. července

Naši přivezli houpací lavici. Jako ve filmu. Dali jsme ji na zahradu pod velikou třešeň a já už vím, co budu celé léto dělat. Budu si ležet v jejím stínu, houpat se a číst si...

....

12. července

První den u moře. Vojtíšek u moře vůbec poprvé. Stojíme spolu na písku těsně u vlnek, drží se mě za ruku a kouká, jak mu voda zalívá tlapičky a zase mizí. A zase přitéká. A zase mizí. A vždycky zavýskne a rozesměje se. 

Koupila jsem si k moři svůj první klobouk - slamák s obrovskou krempou, jakou nosily krásné Italky ve filmech ze sedmdesátých let. Připadám si taky trochu jako hvězda. Hvězda s výskajícím štěstím v ruce.

.... 

25. červenec

První den u babičky na prázdninách. Hráli jsme u lesa vybišku a pak se jeli na kole vykoupat do rybníka Bahňáku. Našel jsem večer na sobě jednoho přisátýho klíšťáka, ale stálo to za to. Kluci jsou bezva. Vůbec nevadilo, že jsme se rok neviděli, je to jako včera. A večer byly palačinky. Doma to nepovím, ale ty babiččiny jsou stejně nejlepší. Už aby bylo zítra.

....

A z mého virtuálního:

10. července

Tohle léto je jiné. I když už nějaký rok nemám prázdniny, došlo mi to až letos. Jako by mi až letos došlo, že pro mě takové to "léto" skončilo už provždy. Ale čekají mě doufám ještě jiná léta, jiné prázdniny, které budu chystat těm druhým, malým, mým. Za rok dva, snad. Bude to jiné. A bude to krásné.

Vlastně jsem léto ani tak moc ráda neměla, takové teplo, ale prázdniny ano, to se ví. A tak mě tu poslední dny napadá tolik prázdniných požitků vlastních, prožitých i jen tušených, knižních, filmových, vysněných... Jako bych si léto uměla opravdu užít až teď, kdybych mohla.

Do palubního deníku bych si zapsala každý krátký zlomek takového mého vysněného léta. O vánku v korunách, o nohách na šlapkách kola, o slunci na těle, o míči do hlavy, o 234. stránce báječné knížky, o milostném psaní, o pečení borůvkového koláče s babičkou, o Noci Flamenca, třeba i o moři, na plachetnici, hmm, o létě v houseboatu na francouzských kanálech, o chůdách, o dětech na kolotočích....

 

A tak je mi tu z toho všeho tak nějak radostně, letně, pěkně.

Co byste si zapisovali, zapisovali-li byste si, do takového malého deníčku Vy?

A co byste si třeba zapsali právě toto léto?

A napsali byste mi nějakou ukázku, co jste si zapsali?

A napíšete mi ji? :o)

Ale ne teď do diskuze, ale mně do pošty. Nějaký zápisek, prožitek, třeba i obrázek, něco z Vašeho léta. Nějaký pěkný zápisek, prožitek.. Protože tohle všechno je o tom pěkném na tomto světě a protože každé léto každému připraví alespoň jeden pěkný prožitek. Tak to.

Posílejte třebas v průběhu celého léta, nejpozději však, do konce léta, tedy do 31. srpna, kdy končí dětem prázdniny. Já si to všechno budu číst a budu se u toho usmívat a bude mi letně a krásně.

Jo a taky....  Taky z toho potom vyberu jeden deníčkový zápisek/obrázek, který se mi tak nějak nejvíc zalíbí. Čistě subjektivně, žádné losování, holt nijak objektivně to bohužel nepůjde, a jeho autorovi/autorce pošlu nebo do čtrnácti dnů vyrobím na přání  a na míru malý zápisníček, ať už palubní deník nebo nějaký jiný. Taky bych ho tu pak uveřejnila (ten zápisek), pokud by mu/jí to nevadilo, protože v tu dobu už všichni budem na léto jen vzpomínat. (A třeba i od někoho dalšího, budu-li mít svolení). To aby taky on/ona měl z tohoto mého nápadu radost. Ale neberte to jako soutěž, ona to je prostě jen letní radost, moje a Vaše. A v soutěži by se mělo rozhodovat nějak racionálně, tady to bude prostě pouze pocitovo :o)

Této radosti se může zúčastnit každý starší patnácti let a jeden z nich pak tedy dostane nějaký malý zápisníček od puntíka.

A komu ještě není patnáct, je to ještě holčička nebo kluk, nebo už skoro mládež, ale taky by si zapisovali a taky by chtěli, tak ať mi to pošlou taky! Třeba s pomocí rodičů (poslat! Napsat nebo namalovat jen výjimečně a s malou pomocí ;o) ). A zase neobjektivně vyberu a pošlu nebo na míru vytvořím mu malý zápisníček tentokrát ve stylu od pointy.

Aktualizace: KONEC ŠLUS PUNTÍK! - a začíná se pracovat na zápisníčku.... :o)

 

Pěkné léto a prázdniny všem!

 

 

Creative Commons License puntik (c) a pointa (c)