Ráda bych Vám představila svou kolekci letních kabelek. Bohužel pro Vás (a Bohudík pro nás) nás Anglie momentálně překvapuje nádherným počasím a tudíž jsem nestihla udělat ani polovinu z toho, co jsem měla v plánu. Ale protože sliby se mají plnit nejen o Vánocich, rozhodla jsem se zveřejnit i to málo, co mám.

Tuto kolekci jsem nazvala Lněné snění. A to proto, že kabelky jsou šité převážně ze lnu (a bavlny) a také proto, že tento název ve mě evokuje pocit letních podvečerů strávených na stráni pod lesem, s kopretinou ve vlasech a s milovaným po boku. Zavřu oči a cítím vůni sena, tráva mě šimrá na tvářích, zatímco se zavřenýma očima sním. A pod hlavou mám kabelku od Handmade Treasures :-).

Ale zpět do Cambridge.

Na kolekci budu i nadále pracovat, ale myšlenka je jasná. Letní kabelky pro dámy i malé slečny, dvě za cenu jedné, s možností přiobjednání čepičky nebo baretu se slevou. Použity jsou pouze přírodní materiály, len a bavlna, popřípadně jejich směs. Háčkované ozdoby budou také z přírodní příze, ze 100% bavlny zn. Rowan Handknit Cotton.

Neplánuji šít kabelky celé léto. Toto byl takový návrat do minulosti. Šitím kabelek jsem tak nějak začínala, ale určitě u nich nezkončím. Světe div se, chybí mi háčkování a pletení, takže teď udělám pár kabelek a vrátím se zpět k jehlicím a háčku. Takže nakupujte, dokud je co, na zakázku šít asi nebudu .

Takže tolik jen pár slov o mém novém díle, i když je to dílo na pokračování. Ale nikdo se na mě nemůže zlobit, když příštích pár dní radějí strávím se synem na hřišti než u šicího stroje. Však ono to šití nikam neuteče .

Zuzka