Milé moje,

je až neuvěřitelné, jak rychle čas letí a jak umí sny nabrat reálné kontury. Už třetí rok není Magaela jen sněním, ale skutečností. Dívám se na můj nepořádek v dílničce, na plný domek květů, na stoly dívek, které mi pomáhají s výrobou. Na papír, ve kterém je poznamenaných mnoho jmen a přání - vašich přání. Rosteme. Ne rychle, ne snadno, vždyť cesty za štěstím nebývají růžové, právě naopak ... jsou klikaté. Ale rosteme ... a vás je stále více a my jsme z toho stále šťastnější :)

Říká se, že je důležité neusnout na vavřínech. Tím se řídíme a neustále se vám snažíme přinést něco nového. Mimo jiné, i ten vavřínový věneček :) Už dávno v naší galerii přibyly k náušničkám, věnečkem či čelenkám i jiné výrobky - gumičky, prstýnky, náramky, party, klipy na botičky ... nejnovější jsme do nabídky zařadili i podvazkové pásy pro nevěsty, věneček zdobený v zadní části či dvojnáramok. A to není všechno ... už teď mám v hlavě množství dalších překvapení ...

No ale sama znám, že čím je toho víc, tím těžší je se ve věcech zorientovat :) Právě proto jsem se vám rozhodla přinést tento žurnál, ve kterém vám představím nejoblíbenější výrobky z naší dílničky. Často se mě ptáte, jaký je rozdíl mezi polvenčekom či štvrťvenčekom, jak se liší polvenček od čelenky či čelenka od polvenčeku. To vše vám prozradím. Řeknu vám také o různých typech zdobení či variabilnosti nošení. Prosím, průvodce světem Magaely :)


VĚNEČKY

Věneček je služebně nejstarší člen venčekovskej rodiny. Zrozen je z lidové tradice a kultury. Inspirován dětskými hrami na loukách a pletením pampeliškových věnečků. Jeho konstrukce je vyrobena z drátku a floristické pásky, na obou stranách má očka, přes které se zavazuje buď stuhou nebo gumičkou. Jeho velikost je 48 - 53 cm. Můžete jej nosit na temeni hlavy, nebo do čela. Prostřednictvím stužky v zadní části se dá jeho velikost korigovat.
 
 
POLVĚNEČEK
 
Polvenček se od věnečku liší délkou a stavbou konstrukce. Je menší, má 38 cm a jeho konstrukce je pevnější, ale za to flexibilnější. Dá se ohýbat a tvarovat. Pomocí oček na konci ho víte sponkami připevnit do účesu. Můžete ho nosit jako klasický věneček (s tím, že vzadu nebude spojen), ako čelenku či ze zadu ve vlasech (pod polvenček můžete připevnit i závoj)... možností je spousta :)
 
 
ŠTVRŤVĚNEČEK
 
Štvrťvenček se nejméně podobá věnečku. Je vlastně polovinou z polvenčeka, měří 16 cm. Jeho konstrukce je stejná jako při polvenčeku, díky čemuž je jeho využití opravdu všestranné. Můžete ho pomocí sponek připevnit do účesu, omotat kolem drdolu, nebo ho nosit jako náramek.
 
 
A ve smyslu "já jsem malej, ale šikovnej", přinášíme ještě jedno jeho využití ... stejně jako polvenček může posloužit nevestičkám jako odzôbka k závoji.
 
 
A abyste v tom měli zcela jasno, přináším vám všechny věnečkové věcičky pohromadě i s jejich délkami. Na této fotce můžete nejlépe vidět, jak se jejich konstrukce a délky navzájem liší.
 
 
ZDOBENÍ VĚNEČKů A POLVĚNEČKů
 
Není věneček jako věneček. Každé ženě sluší něco jiného. Jedné něco jemnější a elegantnější, druhá miluje extravaganci a bohaté zdobení. No kromě velikosti se jednotlivé věnečky a polvenčeky liší zdobením. V nabídce máme (půl) věnečky zdobené po celém obvodu či na jednu stranu, ale i dvojvenčeky nebo nejnovější přírůstek - věneček bohatě zdobený ne v přední, ale v zadní části.
 
 
Nebo věnečky zdobené po obou bocích :)
 
A pro nevestičky, které se neumí rozhodnout, zda říct závoji své ano nebo ne, máme jednoduché řešení ... věnečky se závojem, který tvoří stuhy, krajky či perličky (při tomto druhu závoje však nedoporučuji nevestičkám příliš horlivé tancování :)
 
 
Zapomenout nesmíme ani na naše nejmenší víly. Pro ně máme přichystané newborn věnečky dělané s mimořádnou láskou a péčí. Základ těchto věnečků je měkčí, zvyšajne doplněn i o plsť, aby miminkům při nošení nepřekážely a neškrábaly ich. Obvod takových věnečků je 37 cm. Jsou určeny pro speciální příležitosti jako jsou křtiny, oslavy či focení.
 
PLETENEC

Tato věcička vznikla na váš podnět. Stále častěji jste mě oslovovali s prosbou vyrobit vám k věnci i ozdůbku, kterou si zapletietie po celé délce vlasů. A víte, že já vašim prosbám nevím odolat ... nuže, tak jsme do naší nabídky zahrnuli i pletenec - ozdůbkou z pevného flexibilního drátku s délkou přibližně 1,5 m. Způsob jeho použití je už jen na vás (a vaší kadeřnici :)
 
 
foto: Bibiána Ružičková, modelka: Beka/Mix model management, šaty: Atelier DeCouture
 
HŘEBÍNEK
 
Pletenec se kombinuje nejčastěji s polvenčekom a hřebínkem. Hřebínek je velmi podobný štvťvenčeku, ale pokud se nechcete obtěžovat připevňováním pomocí sponek, poslouží vám právě on, a to díky jednodušší manipulaci :) Základy našich hřebínků jsou buď kovové nebo plastové (musím dodat, že žádnému ještě zuby nepovypadali :) Jejich velikosti jsou opravdu různé, od těch nejmenších až po největší :)
 
 
ČELENKY

Ty vám zřejmě není třeba nijak speciálně představovat. Čelenky patří k neodmyslitelné součásti mnoha žen. No ráda bych upozornila, že kromě pevné konstrukce nabízíme i čelenky na gumičce, které mají jakýsi retro nádech a můžete pomocí nich vykouzlit opravdu krásný účes. Tyto čelenky jsou vhodné pro nošení spíše do čela a mimořádně oblíbené jsou u maminek na focení s jejich krásnými ratolestmi.
 
 
Stejně jejich zdobení může být různorodé. Čelenky vám umíme vyzdobit po celém obvodu, na jednu stranu, nebo na jednu stranu s tím, že zbytek doplníme odzobnými kočičkami nebo drobnými lístky.
 
 
SPONKY

Spony jsou malé drobné něžnosti, které však umí udělat velkou parádu. Oživí jakýkoliv účes a malou tečkou umí dát vašemu vzezření ten zprávy vílovský šmrnc. V nabídce máme bohatší zdobené a větší sponky (na způsob broží) se zapínáním na tzv. sponce krokodýl, vlásenky, klasické sponky či pukačky. Stačí najít jen tu, která vám nejvíce vyhovuje :)
 
 
V nabídce máme i květinové klasické sponky
 
 
Ach, a abych nezapomněla. Našeho spěnkového krokodýla se opravdu bát nemusíte, nekouše :) A vypadá takto:
 
 
Když jsme u spěnkách, nedá mi nevzpomenout ještě jednu novinku - trojsponku. Co na ni říkáte? :)
 
OPASEK

Květinový opasek umí i z jednoduchých šatů vykouzlit úžasnou róbu. Ty naše vyrábíme na stuhovom základě, který se vázáním připevní k šatům, přičemž vzadu vznikne mašle. Velikost této stuhy vám umíme na přání upravit. V naší nabídce máme dva typy opasků - zdobený po celé přední části, nebo jednodušší - jen na jeden bok. Je jen na vás, který vám sedne lépe :)
 
 
A toť hle, pohled ze zadu :) Takovýmto způsobem se opasky upevňují.
 
 
NÁUŠNICE

V naší galerii najdete také několik druhů náušnic. To, co stvořilo Magaelu, byly ručně šité náušničky, které se u nás stále najdou a těší mě, že máte o ně ještě zájem :) Dále vám nabízíme napichovačky, klasické visící náušničky s háčky či francouzské zapínání. Pro citlivé ouška máme v nabídce i základní komponenty z chirurgické oceli.
 
 
A pokud vám háčky ani napichovačky nevyhovují, máme pro vás jednoduché a nejstarší řešení zdobení uší - klipsny :)
 
NÁHRDELNÍKY

Pokud opasky vykouzlí ze šatů nevšední róbu, tak náhrdelník i z jednoduchého trička vyrobí skvělý outfit. Magaela je známá svými květinově-krajkovými náhrdelníky na stuze, které se uvazují, ale nedávno jsme do naší nabídky zahrnuli i jednodušší řetízkové náhrdelníky.
 
 
NÁRAMKY

Stále populárnější jsou u nás i náramky. Nabízíme dva základní typy - na drátku či na stuze, případně s krajkou. Nedávno jsme pro vás přinesli i novinku - dvojnáramok, který se dá kolem ruky obmotat nadvakrát. Náramek na drátku víte využít i jako ozdobu na drdol či štvrťvenček, na stuze zas jako čelenku do vlasů :)
 
 
PRSTÝNKY

A při dvojnáramku nezůstaneme ... zdvojili jsme i prstýnky, takže nyní si můžete ozdobit nejen jeden, ale rovnou dva prsty :)
 
 
A aby ostatním výrobcům nebylo líto, v krátkosti zmíním, že kromě výše uvedeného v naší nabídce najdete i brošničky na klasickém zavíracím špendlíku, ozdoby na botičky, které oživí jakékoli lodičky či balerínky (připevňují se pomocí klipů), věnečky či čelenky pro malé slečny na 1. sv. přijímání, jakož i věnečky na svíčku, či gumičku do vlasů, která i z obyčejného culíku vykouzlí příjemný účes :)
 
 
Tak, a myslím, že základní problematiku Magaelinho slovníku jsme obsáhli :) Pokud by vám však cokoli nebylo jasné, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám na vaše dotazy odpovíme :) Budeme se těšit na vaše zprávičky :)

Vaše Magaela / Michaela

Foto: archiv Magaela (Magaela, Bibiana Růžičková, Michaela Krasňanská)