Dnes jsem dokončila další várku mapových kravat - vzor Afrika a Evropa, jednu na objednávku, ostatní do zásoby. Nebylo by na tom nic divného, mám jich za sebou už spousty, kdyby...

...nedošla namíchaná světlehnědo-béžovo-dožluta barva kterou maluju pohoří

...modrá barva co s ní maluju moře (odstín namíchaný přesně podle atlasu světa) nedělala takové divné modrofialové fleky (naštěstí jsem si všimla včas a dávala na to pozor)

...tmavší hnědá barva na vrcholky hor nebyla trochu vyschlá a nemusela se ředit vodou (navíc co nevidět dojde taky)

...a především kdyby po té době... no... prostě... nevím jak to jinak napsat... kdyby mě to nepřestalo bavit.

Proto jsem se rozhodla, že žádnou novou barvu míchat nebudu, zbytek té modré vyliju, doprodám kravaty které jsou hotové a další už malovat nebudu. Možná se jednou nechám někým ukecat, ale bude to hooodně drahé:-)

A co to tedy znamená? Na skladě je celkem 5 mapových kravat - 2 ks Afrika a Evropa, 2 ks Amerika, 1 ks Asie a Austrálie, všechny mají zatím bílou horní část která bude nabarvena podle přání zákazníka. Máte-li o některou z nich zájem, neváhejte a objednávejte co nejdříve:-)

 

 

A teď trochu z historie těchto kravat:

- k nápadu malování map na kravaty mě přivedla účast v projektu pomoci africkým dětem
- první kravaty (od každého vzoru jedna) byly vloženy 22.1.2009 a první africká prodána 2.2.2009, výtěžek z prodeje byl použit na úhradu výdajů spojených s adopcí dvou afrických dětí Susan a Simona
- přesně o měsíc později, 22.2.2009, byla vložena další africká kravata namalovaná na přání
- z každé další africké kravaty prodané na Fleru byla polovina utržených peněz věnována Susan a Simonovi
- celkem bylo do dnešního dne namalováno 31 těchto kravat s mapou (21x Afrika a Evropa, 7x Amerika, 3x Asie a Austrálie)
- datum poslední prodané mapové kravaty můžeme tipovat, kdo si tipne první správně, má u mě 10% slevu:-)

 


 

Přestože tomuto typu mapy brzy odzvoní, na mapy jsem nezanevřela, můžete u mě najít kravatu s mapou Československa a právě vzniká další mapa inspirovaná jednou soutěží... nechte se překvapit:-)