Art Clay Silver mě jako materiál uchvátil už před delší dobou, ale nějak jsem neměla tu dostatečnou motivaci se do něčeho pustit. No a mezi námi děvčaty...taky to není nejlevnější.
Až jednoho dne zazvonil telefon s ohromnou prosbou a výzvou pro mne..."mám dva páry náušnic, od každé jsem ztratila jednu..pomóóóóóóóc".

A tak jsem začala pátrat, až jsem se dostala na stránky Jany a jejího Atelieru stříbra ..tímto jí moooc děkuji za vstřícnost a pomoc v začátku..sama bych to doma na poprvé asi faaakt nedala.

No a teď bych vás chtěla trošku provést tím mým snažením. Sice to není vůbec můj styl, ale prala jsem se s tím statečně. Navíc pro paní majitelku byly ony náušničky srdeční záležitostí a tak jsem měla i docela prostor v konečné ceně.

Vůbec první obrázky náušnic co jsem viděla byly tyto:

 

...a to už jsem si říkala a sakra, to bude pakárna...a byla...

Spotřebovala jsem 20g ACS, trochu skvělé silikonové hmoty od Gedea na formičky, stříbrné spojovací kroužky, stříbrné šroubovací náušnicové zapínání (to aby paní déle vydržely ;)), štrasové řetězy a šatonové růže.

 

Nejvíc mi ale dalo zabrat shánění štrasových komponentů a šatonových růží v požadovaných velikostech, barvách a hlavně množství. Protože teda minimální množství 1440ks by jsme si asi předávali z generace na generaci :)
Ale nakonec se podařilo a ještě jsem si udělala krásný výlet do Jablonce a porochnila se v hromadách korálků.

Jsem trošku odbočila, takže zpět. Když byly hotové formičky přišlo na řadu vytlačování a sušení, broušení a lepení...

 

V broušení mi super pomohla domácí elektrická manikúra..všestranný to pomocník :)

Po vypálení jsem řešila jak docílit barev a zasazení šatonů. Barvy jsme použila ty co s nimi maluji hrnečky..vypalují se při 170°C v troubě, dají se míchat a jsou ředitelné vodou a šatony jsem nakonec přilepila na zbroušené plošky. Pořád jsem bloumala nad tím, čím to přilepit, až mě napadl UV gel, s kterým dělám nehty. Vytvrzuje se v UV lampě a když mohou takhle držet kamínky na nehtech, tak co by nedržely na náušnicích :) Takže jsem nakonec tím gelem zafixovala i barvy a pak jen přišly na řadu kleště a výsledek je:

 

 

Ještě možná na závěr doplnění, že u náušnic jsem dělala vždy pár, na fotce je pouze porovnání s originálem.
Tak doufám, že se budou líbit a že to byly poslední, protože na začátku jsem to odhadla dokonale..byla to pakárna! :)))