Hlavně  n e p a n i k a ř i t , abyste se do toho taky nezamotali !
 
 
MĚŘENÍ
 
   Milé (i nemilé) zákaznice (někdy i zákazníci), před objednávkou je vždy nutné překontrolovat, zda bude vybraná velikost vyhovovat. Samotné posuzování provádím já na základě dlouhodobých zkušeností a také hlavně ve spolupráci s vámi, neboť právě vy mi musíte dodat potřebné hodnoty. Proto zde nyní přináším návody a důležité informace k měření tělěsných rozměrů.
 
   Měření se nebojte a rozhodně si z toho nedělejte velkou hlavu (mimochodem, velká hlava je například obvod 60cm), zoufalství zde není na místě Mrkáček
 
 
 
PŘÍPRAVA NA MĚŘENÍ
 
   Tedy jak na to? Před objednávkou si prosím nachystejte své tělo (nepřejídejte se prosím, ani nedržte hladovku), dále krejčovský metr, dobrou náladu a trpělivost - citlivější jedinci mohou přidat pilulky na nervy nebo zavolat příteli na telefonu. No a ti méně vytrvalejší si nachystají decánko vína nebo štopičku slivovice na povzbuzení (štopička je malé množství - ano, je to méně než litr)
 
   Důležité je použít opravdu klasický krejčovský metr, který se tělu přizpůsobí, seženete ho v každé galanterii. Rozhodně nepoužívejte dřevěný metr, šnůrku nebo jiné podobné pomůcky (a NIKDY ho nestáčejte do ruličky jako vidíte na fotceBláznivý)
 
 
Pro začátek si ukážeme jak se tělesné rozměry rozhodně neměří!!!!Čertík

NEE - JAK NEMĚŘIT OBVOD HLAVY

   Obvod hlavy rozhodně neměřte následujícími způsoby. Metr nevažte kolem hlavy jako čelenku, s metrem si nehrajte, nestrkejte ho do nosu, uší, pusy nebo jiných tělesných otvorů.

A nyní si ukážeme jak je to správně Mrkáček
 
ANO - JAK SPRÁVNĚ ZMĚŘIT OBVOD HLAVY

   Obvod hlavy měřte s rozpuštěnými vlasy těsně nad ušima kolem celé hlavy, zhruba tam, kde se nosí kšiltovka (bez vkládání vlasů či culíku dovnitř) - všechna měření provádějte pomocí krejčovského metru a raději několikrát. Potřebuji od Vás znát přesný rozměr hlavy, kde i 1cm hraje svoji roli a může se kvůli tomu zvolit špatná velikost.

   Dost důležitou informací je, zda nosíte čepice s culíkem nebo vlasy uvnitř - informujte mne prosím o tom, jelikož nelze doporučit jednu velikost na oba styly nošení. Buď bude čepice menší pro rozpuštěné vlasy, nebo malinko větší, aby se pod čepici vlezly další vlasy nebo culík.

image

Co se týká měření postavy, i zde přináším podrobné návody jak měřit správně a naopak čemu se vyvarovat.

NEE - JAK NEMĚŘIT POSTAVU

   Postavu rozhodně neměřte oblečenou, neroztahujte u toho nohy, nešpulte zadek jak hérečka, ani nevystrkujte břicho jak kdybyste spořádala kilo bůčku. Svá prsa zbytečně neškrťte a měřte s lehkým nádechem. Délka rukávu se neměří z rozpaženou rukou. I zde, jako u výše zmíněného obvodu hlavy, platí rovněž ponaučení o (ne)hraní si s metrem a (ne)vkládání metru do těl.dutin.

ANO - JAK SPRÁVNĚ MĚŘIT POSTAVU

   Nejdůležitější je dodat rozměry přesné a to bez přidaných cm - tedy při měření přiložte centimetr těsně k postavě na holé tělo. V případě, že chcete oděv volnější, širší či užší, sdělte nám prosím o kolik cm a v jaké konkrétní partii. Opět zdůrazňuji, že je důležité použít klasický krejčovský metr, který se tělu přizpůsobí (ne dřevěný metr ani šnůrku apod).

  •  OP - obvod pasu - v dnešní době je trend kalhoty/sukně nosit spíše spadlé více k bokům. OP tedy měříme cca v polovině mezi skutečným pasem a boky, nebo v místě, kde jste zvyklí nosit sukni či kalhoty
  • OB - obvod boků - měříme v nejširším místě přes boky a zadek
  • DK - délka kalhot vnější - měříme na postavě z boku s obuví a to od pasu až k podložce. Obuv je nutná, kvůli správnému určení délky (aby kalhoty nebyly krátké)
  • DK - délka kalhot vnitřní - měříme od rozkroku na zem až k podložce
  • OH - obvod hrudníku - měříme těsně pod pažemi přes nejširší místo, přes prsa při írném nadechnutí
  • DR - délka rukávu - měříme se svěšenou rukou u těla a to od krku k zápěstí
  • obvod stehna - měříme v nejširším místě cca 4 cm pod rozkrokem
  • obvod hlavy - měříme ve stejném místě kde se nosí kšiltovka - nad ušima, přes čelo kolem hlavy
  • výška postavy - měříme bez obutí, v narovnané poloze u stěny

 

Dovolím si též ještě přiložit informace k údržbě oděvů a malé shrnutí obecných informací k prodeji zboží, plné info najdete v obchodních podmínkách.

POKYNY K ÚDRŽBĚ NAŠICH VÝROBKŮ Z DENIMU

  • prát při maximální teplotě 40°C – wash up to 40°C – washen mit max Temperatur von 40°C
  • žehlit při maximální teplotě 150°C – iron up to 150°C – bügeln bei einer max Temperatour von 150°C 
  • nebělit – do not bleach – nicht bleichen 
  • výrobek se nemůže chemicky čistit – not dryclean – das Erzeugnis kann nicht chemisch gereinigt werden 
  • zákaz sušení v sušičce – do not tumble dry – das Trockenschleuder ist untersagt 
  • prát odděleně, pozor ztrácí barvu – wash separately, warning loose color – separat washen, achtung verliert Farbe 
  • prát, sušit a žehlit naruby – wash, dry and iron inside out – umgekrempelt waschen, troken und bügeln 
  • nesušit na slunci – do not dry on the sun – nicht in die Sonne trocken

 

VÝROBA NA MÍRU - ZRUŠENO!!

   V roce 2014 bylo zastaveno šití na míru a není možné vyrábět na vaše přání, ani zakázku. Dostupné je pouze zboží skladem.

VRÁCENÍ ZBOŽÍ

   Jako v každém on-li obchodě, je i u nás možnost vrácení zboží do 14-ti dnů od přijetí zásilky. Tedy bude-li zboží nevhodné, či nebudete-li spokojeni, je možné zboží vrátit nebo vyměnit. V tomto případě nás prosím kontaktujte, obratem sdělíme adresu kam zboží zaslat a poprosíme i o podací číslo balíčku, neb nechceme aby se Vám balík vrátil zpět.

PLATBA

   Požadujeme PLATBU PŘEDEM (převodem, vkladem hotovosti na účet nebo pošt.poukázkou). Bohužel máme špatné zkušenosti s platbou na dobírku, kdy se spousta balíků vrátilo zpět nevyzvednutých, proto byla zrušena. Osobní odběr byl taktéž zrušen.

V případě dotazů mi piště nebo můžete zavolat mojí malé figurantce a pomocnici, zdar jak sviňa Škleb s vyplazeným jazykemVelký úsměv