Milá tradice!

Jako členka Klubu rukodělných prací a technik (Ruprt z.s.) zastřešující výrobce rukodělného zboží v Plzeňském kraji, trochu zavzpomínám. Když jsem v březnu 2012 pořádala první jarmark v Ejpovicích, neměla jsem vůbec žádné zkušenosti a neexistoval ani zapsaný spolek Ruprt. V sobotu 17.3.2012 bylo nádherné a teplé počasí a v místním sálu, ve kterém se jarmark každoročně pořádá, nebyla potřeba topit  (asi poprvé a naposledy, jinak skoro vždy mrzne). Okny šel do sálu teplý a hlavně voňavý jarní vzduch.

Přiznám se, příprava sálu byla tak trochu chaos, stoly stavěli všichni prodejci najednou, což byla chyba a tím i první zkušenost do budoucna.  V současné době sál připravujeme vždy dopředu a do sálu pouštíme prodejce až hodinu před akcí.  Už víme, že maximální počet prodejců je 26. Na každém stole je cedulka se jménem daného prodejce.

Tehdy jsem letáky, natištěné svépomocí a s pomocí všech mých kamarádek, roznášela s mojí roční dcerou v kočárku, když ta moje starší byla ve školce. Doslova jsem běhala po Ejpovicích a Kyšicích, přesně jsme věděla, že víc jak 1,5 hodiny v kuse prcek v kočárku sedět nebude. O propagaci v Rokycanech se mi ani nezdálo.

A ptáte se, jak je tomu dnes? Náš spolek Ruprt začal  spolupracovat s internetovým tržištěm rukodělných výrobků Fler.cz, s jehož spoluprací nyní jarmark pořádáme. Poskytuje nám také dotaci na tisk letáků, které navrhuje jedna z prodejkyň - grafička Veronika Štaifová (Esmevero). Letáky už rozhodně neroznáším sama. Pomáhájí mám obec Ejpovice  s roznosem do všech schránek v obci, pošta, zapojují se i prodejci. Akci také propagujeme na Facebooku (FB událost), můžete se o ní dozvědět v Kulturním přehledu Rokycanska,v infocentru v Rokycanech, na našich stránkách www.ruprt.com, zde v časopisu MAG.

Na ten první Velikonoční jarmark nikdy nezapomenu, jaké jsem měla v břiše šimrání, jak jsem byla napnutá, jak všechno dopadne. A dopadlo to skvěle! Jarmarky pořádáme v Ejpovicích již 7 let a od roku 2015 přibyly ještě jarmarky v Chrástu u Plzně.

Neváhejte a přijeďte se nejprve podívat  v neděli 18.3. 2018 do Chrástu u Plzně (9:00  - 17:00  hod) a pak hned za týden v sobotu 24.3.2018  do Ejpovic.  O tom, co vás na  jarmarcích čeká,  se můžete dozvědět zde

VESELÉ VELIKONOCE Všem Flerákům! 

Těším se na vás z celého srdce. Alice