Moc ráda tvořím šperky technikou korálkové výšivky, cítím takové zvláštní uspokojení kreativní části mé osobnosti. Ale - co si budeme nalhávat - Češky jsou tak tvořivé, že v současnosti nabídka tohoto druhu šperků mnohokrát převyšuje poptávku. Ač se mé šité šperky zde umisťují v Top výběrech, prostě se téměř neprodávají. A tak se stalo, že jsem měla období, kdy jsem si na nějakou dobu zakázala tyto šperky tvořit, aby se mi doma nehromadily. Našla jsem si jinou činnost, například upcyklování odstřižků z nových látek, které by se jinak staly odpadem. Dávám jim život - přeměňuji je v užitečné a veselé doplňky.
Pak jednoho dne mi napsala Terezka, kterou znám z jednoho ze zdejších klubů. Moc milá dívka se zájmem o ruční tvorbu. Proto také má zde svůj obchod - trumpetka 

Tato Terezka si koupila nové letní šaty se vzorem listů monstery. Kdo neví, je to úžasná džungloidní rostlina s výraznými listy. Terezka si přála k novým šatům náušnice s listy monstery, ale poměrně malých rozměrů-v té velikosti by ten zajímavý tvar listu nevynikl. Ale protože Terezka miluje monstery stejně jako já, nechtěla se vzdát možnosti mít šperk s tímto motivem, vymyslela, že by se jí hodila spona do vlasů. Domluvily jsme se na rozměrech a barvách, které mohu použít a tak jsem se s radostí, ale zároveň i s obavami, aby se výsledek líbil, pustila do práce. Jak můžete vidět v následující fotoreportáži.

Terezčiny šaty:

image

 Takto probíhala příprava:

 image image 

Takto probíhalo samotné vyšívání:

   

Hotová francouzská spona:

  

A tady je Terezka i se sponou v praxi:

  image image 

Moc mne těší, že Terezka je se sponou spokojená, hned si ji vzala na dovolenou a moc ráda ji nosí, spolu se svými novými šaty.

Vaše HančaHa