V jedné mořské pustině, ztroskotal parník v hlubině, jenom tři malé citrónky zůstaly na hladině.“

Znáte ji? Dětskou písničku Tři malé citrónky? Já jsem si na ni vzpomněla při šití této nové dětské deky. Jak jsme jezdili naším prvním autem s dětmi z Prostějova do Letovic a Jásinova k babičkám a Peťka s Ondřejem celou cestu a pořád dokola pěli a pěli a pěli. Jo, to fakt už není pravda. I když, uvidíme co bude zpívat Kubíček :).

A jestlipak víte, jak to bylo s citrónky, než dopluly na korálový ostrov? Vlastně tam nedopluly, sežrala je ta strašná obluda. Cestou viděly mořskou školu! Nemyslete si, že jenom lidská mláďata musí chodit do školy. I mořský potěr je vzdělaný. Tak schválně, kdo si myslíte, že je třídní šprt a kdo černá ovce? Kdo nerad píše úkoly a kdo nejrychleji plave? To nechám na vás, ať neškatulkuji. Ale myslím si, že kápo Delfín to zvládne a udrží si ve třídě pořádek.

Tak, teď vidíte, jaká zábava je moje práce a proč mě tak baví. Vymýšlím si pohádky a příběhy, které se mohou dětem vyprávět. Proto vyšívám barevné obrázky, aby deka či polštářek dítě zaujalo, aby si před usnutím mohlo s novými kamarády povídat, nebálo se usínat a zdály se mu krásné barevné sny.

Mořská mimi deka má rozměr 100×100 cm, ale samozřejmě velikost záleží na vás a na potřebách dítěte. Uvnitř deky je měkký termolín duté vlákno, proto je po prošití krásně nadýchaná a bude hřát. Může sloužit jako rychlozavinovačka , peřinka, podložka pod miminko /třeba do poradny/ nebo hrací deka. Ještě jsem ušila polštářek, tentokrát jsem z termolínu ušila i vnitřek a nepoužila jsem kupovanou výplň. Polštářek je plochý a miminko ho může mít pod hlavičkou nebo za hlavičkou třeba v kočárku. A samozřejmě bryndáček s mořským koníkem nesmí chybět a určitě se bude hodit i pyžamožrout k zavěšením na postýlku. Originální souprava, kterou mohu doplnit například mantinelem nebo klasickými polštářky. Záleží jen na požadavcích vašeho mláděte :).

A já jsem se na závěr rozhodla, že vynechám poslední sloku balady a udělám z ní písničku se šťastným koncem – přece nebudeme ty naše děti stresovat :).

„ A tak se citrónky plavily dál a jeden jim k tomu na kytaru hrál, a tak se plavily do dáli až na ostrov korálový.“

Krásné, barevné sny nejen našim dětem přeje Eva.