Za pár dní budeme slavit narozeniny...první narozeniny našeho Eduarda a já mu děkuji za to, že mě přivedl k nové oblasti tvoření (kromě pryskyřice samozřejmě). S jeho příchodem víceméně padlo focení lidí na zakázku (alespoň dočasně), ale já mám ruce neposedné, tak jsem si našla jinou zábavu. Co jiného bych mohla vyrábět než něco, s čím se dá třískat, co se dá ožužlávat a do čeho se dá dloubat prstíčkem...?:) Ovšem toho klidného času na háčkování není moc, tudíž se mi hračky rozebírají víceméně pod rukama a tvořím hlavně na zakázku. Do zásoby na prodej toho moc vyrobit nestíhám. Tak tady je těch pár roztodivností, které jsem stihla uháčkovat za poslední půlrok a Flerem se jen mihly, nebo ani to ne:)

Pro Edíka

Tak touto hračkou to všechno začalo...prvotina pro mé mimi;)

Protahovací knoflík, zavazovací šňůrky, smyčky a provázek na držení, zaháčkovaná rolnička.

image


Pro Tessinku a její kamarádku

Pak přišla kamarádka Myšivka s tím, že by ráda hračku pro svou dcerku a její kamarádku..

Vylepšení: protahovací korálek uvnitř hračky.

• Protahovací provázky, oranžové šustící držátko s protahovací korálkou uvnitř, rolnička uvnitř, smyčka a klips na držení.

• Protahovací provázek s umotanýma kuličkama na konci, hrkátko uvnitř, šustící zelená koule, smyčky a klips na držení.

image

image

image

Spokojená zákaznice Tessinka:)

image


Pro Josífka

A pak přišla další kamarádka…

Vylepšení: nové žužlací kroužky a vlnitý okraj.

Zelená koule s chrastítkem, červená šustící koule, červená protahovací šňůrka s dřevěným korálkem a kuličkami na konci, bílé žužlací kroužky.

image


Multifunkční Ufoňák

Mezi vyráběním na zakázku jsem udělala první multifunkční hračku k volnému prodeji, která se prodala na Factory Fashion Marketu v Brně.

Vylepšení: jinak zaháčkovaná rolnička, šustidlo a nové pískátko.

Protahovací provázky, modré šustící držátko, fialové s rolničkou, oranžové pískací, smyčka a klips na držení...

image

image


Balónky

A taky jsem se průběžně bavila vyráběním balónků. Dovnitř dávám rolničku, nebo hrkátko a celý balónek je šustivý. Průměr standardně 7 cm.

Žádný mi nezbyl a já mám týden na to, abych ho zvládla vyrobit pro Edíka k narozeninám, aby nebyl chuďátko bosé hříbátko:)

image

image



Klinkátko a hrkátko

…se u mě zdržely zatím nejdéle. Klinkátko odputovalo před dvěma týdny do Šlapanic… Hrkátko je tedy zatím volné k prodeji.

Klinkátkem jsem nazvala zvuk, který vydávala taková ta panenka, která se nikdy nepřeklopila…pamatujete?

Vylepšení: pořídila jsem nové příze s atestem pro miminka a nové komponenty - klinkátko, hvížďátko...

image

image


Pro Tobiáška

Tuto malou drobnost jsem ani nestihla vyfotit s mým malým modelem a už byla prodaná:)

Vylepšení: jinak zaháčkované šustidlo.

Zelená šustící koule, šedivá posuvná koule s rolničkou, protahovací šňůrka s kytičkou a dřevěným korálkem, ukončená umotanými kuličkami.

image


Pro Kubulu z Kubeličky

Hračka na přání. Tentokrát byly na přání barvy a uvnitř "klinkátko" (klik pro poslech), jinak jsem měla volné ruce, co se týče tvaru a ozdobiček.

Vylepšení: nové háčkované držátko.

Šustivá vícebarevná vrchní část, červené háčkované držátko, červené a žluté protahovací šňůrky, uvnitř "klinkátko".

image

Spokojený zákazník Kubíček:)

image


Pro Teodorika

Zadání znělo: "Hlavně šňůrky!" Teo totiž rád ožužlává kabely a to se jeho mamince nezdálo jako nejvhodnější zábava:)

Vylepšení: zaháčkovaný korálek.

Zelenofialová koule s chrastítkem, zaháčkovaný dřevěný korálek, oranžový a bílý žužlací kroužek, tmavě červená šustící kulička, která se dá protáhnout žlutou smyčkou, červená protahovací šňůrka s umotanými kuličkami na konci.

image

Spokojený Teo:)

image


Dáreček pro novorozeného Toníčka

Kamarádce se narodil Toníček a tak dostal malinký dáreček:)

Oranžová protahovací šňůrka, uvnitř rolnička.

image


Pro Adélku, které rostou "žuby zahnutý nahóru":)

Hračka na přání pro devítiměsíční holčičku, které rostou zoubky. Hračku jsem tedy vyráběla s myšlenkou, aby bylo do čeho kousat a masírovat si tak bolavé dásně.

Vylepšení: dřevěné korálky jako držátko i kousátko - navlečené za sebou.

Žlutý šustivý "lísteček", stonek z dřevěných korálků, rolnička uvnitř kytičky a bledě modré protahovací "pestíky" a růžový klips na ožužlávání.

image

image


Maskáčová

Pro jedno tajné novorozeňátko v barvách na přání - volně inspirované maskáči. Tajné proto, protože se ještě čeká na předání:)

Vylepšení: připojuji k háčkování i šití - suchý zip, kapsička na korálek.

Zaháčkovaná rolnička v hnědé trčavé části, hnědý "maskáčový flek" na suchý zip, dva "fleky" na protahovací šňůrce, dva dřevěné korálky - jeden z nich se dá schovat do černého "maskáčového fleku" jako do kapsičky.

(U Maskáčové hračky jsem naznala, že by to chtělo video pro lepší představu o funkčnosti. No, video je na FB, tudíž odkaz dávat raději nebudu.)

image

image


Kapka

Volná;)

Kytička na suchý zip, oranžová šustivá koule, protahovací provázky, žužlací kroužek, uvnitř klinkátko.

image


Křížek - cingrlátko

Do třetice poslední volná:)

Vylepšení: nová plsť, popruh, jinak zaháčkovaný velký dřevěný korálek, jinak použitý zip a jinak zaháčkovaná rolnička.

Uvnitř středového kolečka je pískátko, kolečko je z jedné strany háčkované, z druhé strany je z puntíkaté plsti od Rozárky. Dlouhá modrá "nohavice" má uvnitř dřevěnou kuličku, která se dá protlačovat sem a tam. Oranžovo-šedá část je na suchý zip a v tmavě modrém oválku je zaháčkovaná rolnička. Oranžová šňůrka se dá protahovat. Na červeném popruhu visí žužlací kolečko. Možné přidat klips na zavěšení.

image

image


Hvížďátko

Hvížďátko odputovalo do Šlapanic:)

Vylepšení: nový komponent - hvížďátko.

Uvnitř "hvížďátko", modré šustidlo, protahovací šňůrka s umotanýma kuličkama, háčkovaným kolečkem a dřevěným korálkem, žluté držátko a smyčka s žužlacím kroužkem na zavěšení.

image

image


Rybka

Dárek pro kamarádčiného syna Teodorka k prvním narozeninám:)

Vylepšení: velký dřevěný knoflík.

Modro-modrá koule vyplněná dutým vláknem a šustící fólií. Uvnitř hrkátko, červená šňůrka je protahovací a dostatečně dlouhá na vázání uzlíků i mašličky. Oranžové háčkované držátko a velký dřevěný knoflík (také od Rozárky).

image


Pro miminko očekáváné v dubnu...

Na zakázku, ale měla jsem volné pole působnosti:)

Vylepšení: obháčkovaný kroužek, kterým se dá protahovat rolnička.

Žluté kolečko na suchý zip, tmavě fialové háčkované držátko, tmavě modré obháčkované kolečko na červené šňůrce, kterým se dá prostrčit rolnička zaháčkovaná v červené přízi na oranžové šňůrce, zelená protahovací šňůrka s dřevěným korálkem, umotanou kuličkou a bílým plastovým knoflíkem, smyčka z tlusté gumičky a oranžový žužlací klips na uchycení.

image

image

image

image


Pro Františka

Svět je malý a cesty se křižují...před dvěma lety jsem fotila svatbu Ivky a Tomáše a teď si ode mě nechali udělat hračku pro jejich měsíčního Františka:)

Vylepšení: bezpečnostní očička.

Ve spodní modré části se protahuje korálek taháním za žluté kolečko a oranžové chrastítko. Chrastítko se dá procpat kolečkem. Očička jsou bezpečnostní, světle zelená "pusa" na suchý zip. Z druhé strany je našitá puntíkatá plsť a uvnitř pískátko. V jednom horním rohu je velký dřevěný knoflík, v druhém bledě modrý klips na zavěšení, za který se dá tahat a zkracovat tak šňůrku od "pusinky".

image

Toť prozatím vše. Příště třeba o jednotlivých komponentech hraček...takový seznam toho , co si můžete přát zakomponovat do svojí hračky;)