Tak a máme tu druhou část tvoření náramku metodou CANDY BAG. Když se nám zadařilo dát do kupy potřebný počet dílků, tak můžeme začít spojovat dílky v řetěz. Při výchozích rozměrech dílku 10x5 cm vychází cca 24 dílků, aby Vám vyšel vnitřní objem náramku cca 20 cm. Tato informace je ovšem jen orientační. Záleží na zvoleném papíru (gramáž), na přesnosti a pečlivosti skládání atd ....

Tak pojďme na to ...

Každý dílek má dvě dlouhé hrany - jedna je taková upravenější - je zde vidět méně skladů. Druhá je trochu divočejší - je zde vidět více skladů. Vezměme si dva dílky, každý do jedné ruky tak, aby dílek v levé ruce měl tu pěknou hranu nastavenou doleva a proti do druhé ruky si vezměme dílek tak, aby ta pěknější strana  byla směrována dolů směrem k podložce. Dílek v pravé ruce začneme zasunovat do "uch" dílku, který máme v ruce levé - viz foto. (lepší je to vidět, než to popisovat). Já vše držím v jedné ruce, protože druhou rukou fotím - když to budete dělat oběma rukama, půjde Vám to o mnoho snáze. :-)

Průběh zasouvání lze vidět zde: ... pohled odspodu

Když dílek úplně zasunete až nadoraz a otočíte ho v rukách tak, abyste měli zase tu pěknější stranu (toho zasouvaného dílku) v pravé ruce a opět směrem doleva, tak dostanete toto:

A opět pokračujeme stejně s dalším dílkem. Při zasouvání sí můžeme pomoci tím, že zasouváme každou "nožičku" dílku zvlášť.

Pokračujeme tak dlouho, dokud nebudeme mít všechny dílky pozasouvané.

Dvě důležité poznámky:

- pokud budete sříhat základní dílky 5x10 cm (nebo jakkoliv jinak, ale vždy v poměru 1:2), neskládejte obě nožičky úplně na střed, ale nechte trochu vůle. (Je třeba vyzkoušet kolik vůle). Pokud to budete skládat až úplně na střed, hodně se natrápíte s nasouváním dílků na dílek - v horším případě se Vám to ani nepovede, pro nedostatek prostoru.

- dobře si spočítejte počet dílků - je jich vždy potřeba sudý počet. Jinak se Vám nepodaří udělat kroužek.

Příště se naučíme dokončit kroužek. Přeji příjemné skládání. Usmívající se