Na požádání mých milých spoluklubařek z klubu ORIGAMI jsem se rozhodla přispět svou trochou do papírového mlýna.

Metoda skládání z papíru - CANDY BAG je docela zajímavá a hravá záležitost a je opravdu pro každého, kdo si rád hraje s papírem a to s jakýmkoliv papírem. Dá se použít cokoliv - od obyčejných novin, zlatých stránek, starých ( i nových ) katalogů, přes různé druhy papírů ...kancelářský, balicí ... až po obaly od čehokoliv (čajů, bonbonů - od toho je název CANDY ..., polévek .....) no prostě na co si vzpomenete. CANDY BAG - znamená taška z papírků od bonbonů. Nebudu tu ukazovat návod na celou tašku, ale v podstatě jen pricip jak se k tomu dopracovat. Náramek je vlastně takový jeden díl, ze kterých se pak dá vytvořit celá taška, takže kdo se naučí toto, zvládne i tašku. Smějící se

Ani člověk nemusí být extra nadaný a náramek opravdu zvládne s trochou trpělivosti každý.

Takže co budeme potřebovat? ... V základě pouze: papír, tužku, nůžky (kdo má, může použít řezačku), isolepu ... a chuť se o něco pokusit. Usmívající se

POSTUP:

Nastříháme si papíry o velikosti ..... jak budeme chtít náramek široký. Hlavní podmínkou je poměr stran, který bude 1:2. Např. v mém případě jsem použila papír, kde jsou vyznačené kostičky 5x5 cm, takže jsem řezala 5x10 cm. Pokud použijete papír kde žádný podobný vzor nemáte, tak přidejte na delší straně pár mm - později vysvětlím proč.

Počet obdelníčků závisí na obvodu vyráběného náramku a velikosti zvolených dílků. Př. zde jsem použila 24 dílků o velikosti 5x10 cm a vnitřní obvod mi vyšel cca 205 mm.

Pak každý obdelníček podlepte isolepou a to z té strany, kterou budete mít navrchu. Pokud nemáte dostatečně širokou isolepu, tak použijte užší a podlepte obdelníček hlavně v jedné čtvrtině - tak jako jsem to udělala já. Pokud nevíte, která čtvrtina to je, tak radím si složit jeden dílek na nečisto a hned uvidíte, kde je potřeba podlepit.

Nejlépe je si isolepu položit (tou lepivou stranu navrch) před sebe na podložku a lepit jeden dílek za druhým (lícem dolů) a pak je rozstříhat. Pro mě to je nejrychlejší způsob. (... a taky jsem se do té isolepy nejmíň zamotávala ...Mrkající)

Tak a když máme dílky, tak je začneme skládat. Myslím, že budu jen sypat obrázky a že to hned pochopíte Smějící se

A tady POZOR! Okraje složit do středu, ale né úplně na střed! Nechte tam pár mm vůli. Já nechávám tak 3 mm na každé straně. Je to kvůli tomu, že až budeme dílky spojovat, tak by se nám nedařilo je do sebe zaklesnout.

 A když dílek přeložíme vejpůl, tak z jedné strany bude vypadat takto: je to taková upravenější strana

a z druhé strany bude ta strana méně upravená ...

 

Tak a teď si těch dílků naskládejte potřebný počet a v příští části se pokusím udělat návod na to, jak dílečky pospojovat. Při skladování dílků si můžete pomoci kolíčky na prádlo, aby se vám dílky nerozeskládávali Úžasný strašný slovo, ale myslím, že chápete ...