Kuličky pro kočičky vznikly tak trošku náhodou. Jednoho dne jsem se rozhodla, že se chci naučit plstit. Plstění je opravdu skvělá forma relaxace, můžete u něj poslouchat hudbu, přemýšlet, vymýšlet, meditovat a když se zamyslíte moc, píchnutí jehlou do prstu vás opět vrátí zpět nohama na zem. A věřte, že píchnutí plstící jehlou fakt bolí jako čert.

Začala jsem jak jinak než kuličkou. Plstila jsem dlouho, pečlivě, až byla kulička pěkně kulatá, kulaťounká, no prostě krásná. Spokojená se svým prvním výtvorem jsem odešla do kuchyně, odměnit se kávičkou a něčím sladkým. Když jsem se vrátila, moje dokonalá kulička byla fuč. Prostě zmizela. Na zemi se však válela naše kočka a při bližším ohledání jsem zjistila, že s ní metá salta, olizuje ji a s milou kuličkou se mazlí jak divá. No a tak vznikly kuličky pro kočičky, ty nejlepší hračky pro kočky pod sluncem.

Později jsem se rozhodla kuličky trochu vyzdobit - puntík sem a puntík tam, srdíčko z lásky, spirálky, která se vinou a kroutí kolem celé kuličky. Potom přišla nejrůznější zvířátka a taky nápad, že by se kuličky mohly líbit i jiným kočičkám, než těm našim. Zajímavé je, že vůně vlny a oveček kočky fascinuje natolik, že nepotřebují ani šantu. Pro větší zábavu a rozmanitost jsem ale do některých kuliček zaplstila šantu, do některých kozlík lékařský a naše kočičky byly v sedmém nebi. Snad se budou líbit i vašim kočičkám.