Také vám ze zdobení cukrovou polevou vychází převážně abstraktní motivy? Máme tip!! Potiskejte perníkové, linecké, sušenkové nebo jiné těsto vyřezávanými razítky!

Recept na ihned měkké perníky:

500 g hladké mouky
100 g másla (Hery)
120 g cukru moučky
150 g medu
kávová lžička sody
2 polévková lžíce perníkového koření
2 vejce
vejce na potření (není nutné)

Postup:

Nejdříve smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme perníkové koření, sodu a promícháme. K nim přidáme vejce a směs másla a medu. Máslo rozpustíme v kastrolku společně s medem, až začne vše bublat, tak to odstavíme. Necháme vychladnout. Těsto pořádně propracujeme a zabalené do fólie ho dáme odpočinout přes noc do lednice.

Těsto vyválíme za poprašování moukou a vykrajujeme z něj různé tvary. Do tvarů obtiskujeme razítka. Pokud chceme mít lesklé perníčky, potřeme je před pečením rozšlehaným vejcem. Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut, dokud nebudou zlaté. Tyto perníčky jsou měkké hned po upečení.

image

image

image

image

Vyzkoušejte také tiskání do lineckého těsta, tam motiv zůstane téměř nezměný i po upečení...

image

image