Blíží se škola a malí žáčci chtějí mít své oblíbené sady zvlášť, hezky uspořádané. Předškoláčci zase závidím těm starším penál a stojí také o svoje "pouzdro". Maminky malých prcků často potřebují vzít s sebou na úřady, k doktorovi či k bezdětným známým nějaké zabavení... Ideálním řešením pro ty všechny je PASTELKOVNÍK.

Nyní mám v nabídce přes 20 různých motivů, z kterých si vyberou kluci i holčičky.

Jak jsem na ně vlastně přišla? Kdesi jsem objevila obrázek podobného pouzdra na jehlice a háčky. Nápad se mi líbil, ale jehlice? Moje maminka je má svázané gumičkou a už stejně dávno neplete, já pletení nijak zvlášť neholduju... Ale mám malé děti! Tak se zrodila idea, ušít nějaký podobný futrálek na pastelky. Bylo jasné, že s jen obyčejnými kapsami by se po vložení tlustých pastelek zdeformoval, jsou potřeba nakládané kapsy a přišlo pár pokusných verzí, až se zrodila ta finální, kterou celkem úspěšně nabízím i zde na Fleru. Látky hledám kde se dá včetně zahraničních, protože se snažím mít v nabídce klučičí i holčičí verze a trochu neokoukané motivy.

A jak s nimi zacházet? Jednoduše! 12 přihrádek na pastelky (vlezou i tlusté trojhranné od Koh-I-Nooru), klopa je chrání proti vypadnutí, celý pastelkovník se smotá a sváže šňůrkou (vyztuženo vatelínem, který zase chrání tužky proti polámání). Menší děti udělají jen suk, větší mašličku (aha, didaktická pomůcka, další motivace, proč se mašličku naučit). Když se časem vše ušmudlá, není nic jednoduššího, než celý obal na pastelky hodit do pračky na jemné praní na 30 stupňů:-)

Hodně zábavy s pastelkami!