Na základce jsem měla výbornou - nejlepší - kamarádku. Když jsme se v osmé třídě loučily, slibovaly jsme si, že si budeme pořád psát. Až do smrti smrťoucí!! :-))

... její dopisy mám schované... je jich plná krabice a moc ráda si je občas prohlížím.

Taky mám dopisy od svého prvního kluka... bylo mi 15 a maloval mi do nich srdíčka a naše iniciály...

... když jsem likvidovala pozůstalost po mé babičce, našla jsem dopis, který jsem jí poslala z letního tábora a taky jeden, který napsal můj brácha. Tenkrát mu bylo asi 6 a ten dopis jsem mu nechala zarámovat k jeho 30. narozeninám. Má ho pověšený na stěně v pracovně, kde vyloudí úsměv na rtech všech, kdo ho tam vidí.

Dnešní doba dopisům nepřeje. Říkám si, že je to škoda. Mám neteř, která je ve věku, kdy se dívá po klukách a představuju si, jak jednou, za 20 let bude na toto období vzpomíat. Bude mít uložené maily, které si se svým prvním klukem napíše? Dokáže Facebook nebo Skype archivovat historii chatu i po tak dlouhou dobu? Já mám krabici s dopisy, bude ona mít někde uložené paměťové karty?

Kdo zná můj obchůdek, ví, že už nějakou dobu nabízím dopisní papíry a obálky s vintage nádechem. Věřte nebo ne, ale Terezka (moje neteř) vůbec nechápe, k čemu takové dopisy jsou dobré. Neumí si vůbec představit, že dřív nebyl jiný způsob komunikace a propána teto! Jak jste mohli žít bez mobilu? :-)))  Vzpomínáte na tu dobu? Když někdo řekl, že někde bude v několik hodin, tak tam prostě musel být, protože nebylo jak schůzku zrušit? Že s klukama jsme se vídali jen o sobotách a přes týden jsme o sobě skoro nevěděli? No a tak jsme si psali dopisy, milá Terezko... ty dopisy, které nám naše mládí i po letech připomenou...

Schválně... kdy jste napsali svůj poslední dopis? Nemyslím mail kolegovi v práci nebo žádost na úřad... ale opravdový, ručně psaný, ze srdce, z lásky nebo jen tak - kamarádce z dětství? Soudě podle zájmu o mé dopisní sady, milovníci ručního psaní ještě nevymřeli :-) a tak jsem rozšířila nabídku dopisních papírů o některé další motivy a k oblíbeným blokům začala nabízet i obálky. Třeba taky budete chtít napsat někomu důležitý dopis...

Tak prosím přijměte pozvání do mé galerie a vyberte si...