Květy provází lidstvo odnepaměti, byly a jsou každodenní součástí našich životů - od zahrad přes oblečení a šperky až po heraldiku. Některé květy - jako třeba růže, lilie, lotosy, orchideje nebo chryzantémy - udělaly ve společnosti lidí takovou kariéru, že to vydá na několik knih. 

Krása květů však není omezena jen na ty pečlivě vyšlechtěné královny, a inspiraci pro moji poslední soupravu mi poskytla květina, která obvykle bývá považována za plevel - vlčí mák. A tak začala korálková cesta za soupravou, která by okouzlila i samotnou Makovou Panenku - a s Vámi se teď podělím o příběh, jak vznikala :)

Na začátku procesu byl oboustranně obšitá placka nefritu a spousta drobných makových lupínků, které jsem se snažila co nejvíce přiblížit přírodnímu originálu. Z plsti jsem vystřihla tvary, které měly obklopovat obšitý kabošon. Když jsem na plsť našila hedvábnou stuhu shibori, vyrobenou na zakázku právě pro tuto soupravu, mohla jsem začít vyplňovat plochu:

Použila jsem tři odstíny zelené, které postupně přelévaly jedna do druhé. Když byla konečně celá plocha pokryta korálky, začala ta těžší část práce.

Vyšité plsť jsem musela připevnit k centrálnímu nefritu - jelikož však poté by už bylo začištění nemožné, musela jsem začít i s začištěním před procesem dávání všeho dohromady - avšak jsem to nemohla dokončit, protože ještě bylo třeba dokončit našívání lupenů a puků! Nebylo to nic příjemného, ale nakonec se to povedlo :)

Technicky nejtěžší část byly tedy za mnou, přesto však ještě zbývala spousta práce s našíváním květu, nerozvinutých puků, dokončením začištění a šitím řetízků. A nakonec...

Tento náhrdelník soutěží v letošním kole mezinárodní soutěže korálkářů Battle of the Beadsmith. Držte mu palce! Já však makových květů ještě neměla dost, a tak jsem k náhrdelníku vytvořila i náramek, náušnice, brož a sponu do vlasů:

Nakoukněte do mého obchůdku - maková souprava pro víly čeká :)