Hlavní proměnou je tu věk dítěte, které si bude s panenkou hrát.  Potom se ohlížím na to jak moc je rozumné, jestli dokáže pochopit, že něco není možné dávat do pusy, nebo za to tahat. V poslední řadě se ohlížím na to jak dlouho by panenka měla být používána a jestli je tu možnost nějak vše propojit, aby  nebylo třeba investovat do další - věkově vhodné panenky.

čepice místo vlasůZpůsobů jak dokončit panenku v oblasti vlasů je velká spousta.

Pro nejmenší je asi nejrozmnější cestou na místo vlasů na pevno přišít čepici.

Pro starší děti je možné našít vlasy, třeba pod čepici s tím, že vlasy pod čepicíčepice se jak bude dítě více chápat, odpářu a vlasy budou plně přístupné, ale i v případě kdy vlasy jen částečně koukají ven považuji za rozumné použít hladkou přízi.

Pro děti, které už mají kolem 4-5ti let a nedávají tolik věci do pusy, používám přízi s chlupem, která vytváří realističtější dojem vlasů než hladká příze.

Na vytvoření vlasů se dá použít přímo barvená ovčí vlna a na hlavičku vlasy jen připlstit a pro jistotu následně přišít. Tento způsob jsem ale ještě nepoužila. Důvod? Tímto způsobem tvoří hlavně krátké vlasy a mě osobně se líbí víc dlouhé. Již předem počítám s tím že se děti budou na vlasech panenky učit vytvoření různých culíků, copu  atd. navíc moje děti se ještě do tak vyspělého stádia nedostaly, takže mám oprávněnou obavu, že taková panenka by dlouho nepřežila.

vlasy jen ozdobené - česací