Wire-wrapping je technika, která člověka snadno pohltí. Vzpomínám si, že když jsem viděla takto drátované šperky poprvé, nechápala jsem, jak je něco takového možné vytvořit. Kudy ty drátky vedou, kolik jich je, kolik času to muselo stát?

Také vás wire-wrapping fascinuje a honí se vám hlavou podobné myšlenky? Pak mám pro vás pozitivní zprávu - není to vůbec tak těžké, jak to vypadá!

Jak začít s wire-wrappingem

V první řadě bych vás chtěla pozvat do wire-wrappingového klubu. Nebojte se tam na cokoli zeptat, členi klubu vám rádi poradí v začátcích.  Na nástěnce najdete odkazy na různé návody zdarma a odkazy na články, které vyšly ve Fler magazínu.

Online kurzy

Pokud pro vás není cesta samouka, neradi ničíte materiál a marníte čas nepovedenými pokusy, zvu vás na svoje online kurzy wire-wrappingu. Tento blog jsem sepsala hlavně proto, abych blíže popsala, jak takový kurz u mě probíhá.

Kurz není jen o tom, že vám poskytnu návody a zodpovím několik dotazů. Úmyslně dělám kurzy v daných termínech, abych vytvořila virtuální "třídu" a každý účastník mohl čerpat informace a zpětnou vazbu nejen ode mě, ale i od ostatních účastníků kurzu.

Zároveň ale nekladu žádné časové podmínky, každý může pracovat podle svých možností. Návody přidávám v tempu přizpůsobenému většině účastníků, ale věnuji se i zpětně pomalejším nebo vymýšlím bonusy a cvičení pro rychlejší. Odpovídám v podstatě na jakékoli dotazy (obecně k wire-wrappingu, nejen k daným návodům) a vítám diskuze k daným postupům. Nejraději mám, když se sejde nadšená a zvídavá parta, pak se každý naučí nejvíce.

V druhé půlce kurzu se snažím vést účastníky k aktivnímu přemýšlení nad navrhováním struktury wire-wrappingového šperku. Poskytnu průvodce jednotlivými pod-technikami a dále přizpůsobuji obsah kurzu tomu, aby si z něj každý účastník odnesl co nejvíce. Každý kurz je tak malinko jiný, přestože hlavní návody jsou stejné.

Začátečnický kurz se koná už poosmé. Podívejte se, co dokázali vyrobit účastníci vůbec prvního kurzu, který jsem na Fleru pořádala.

Po začátečnickém kurzu obvykle vypisuji i kurz pro pokročilé. Ten přímo navazuje na obsah začátečnického kurzu a bývá ještě více přizpůsoben potřebám jednotlivých účastníků.