Vážení příznivci zvířat,

 

chtěli bychom Vás informovat o tom, že právě dnes 15. 1. 2010 zahajujeme čtvrtou dobročinnou akci klubu Zvíře v nouzi, tentokrát s názvem Pro veverku. Tato akce bude věnována záchranné stanici Veveruška Slapy nad Vltavou.

 

Hlavní cíle této stanice jsou:

- péče o handicapované veverky

- péče o opuštěná mláďata a jejich následné vypouštění zpět do přírody

- potírání nelegálních chovů veverky obecné

- zlepšování hnízdních možností veverek např. vyvěšováním vhodných budek

 


 

Záchranná stanice je soukromým zařízením, které vzniklo v roce 2007. Je financována převážně ze soukromých zdrojů, menší částí přispívá ČSOP – fond národních stanic. Náklady za loňský rok se pohybovaly kolem 40.000 Kč. V loňském roce přijala stanice do své péče 43 veverek. Veverky se přijímají z celé České republiky.

Stanice aktuálně potřebuje vybudovat nové voliéry pro mláďata, cenový plán stavby je cca 15.000 Kč. Právě na tento účel bychom rádi věnovali peníze, které získáme pomocí prodeje zboží v akci Pro veverku.

 


 

Pokud byste i Vy chtěli pomoci veverkám prostřednictvím naší akce, pak je to možné buď věnováním některého Vašeho zboží nebo nákupem některého výrobku z naší nabídky. Zboží, které bylo prozatím do akce věnováno, naleznete zde (pozor flerbox má více stránek!), nabídka bude doplňována v průběhu celé akce. Ukončení akce Pro veverku bude 15. 5. 2010.

Chcete-li nějaké zboží do akce věnovat, stačí dát vědět prostřednictvím vnitřní pošty nebo v klubové diskusi. Záchrannou stanici je možné také podpořit věcnými dary, např. věnováním krmiva (ořechy, zrniny apod.) nebo darováním materiálu vhodného na stavbu voliér. Více informací naleznete na webových stránkách stanice.

Veverkám ze stanice Veveruška také pomůžete nákupem všech výrobků přímo od uživatelky Veverkal, která je provozovatelkou této stanice.

 

Pokud Vás zajímá činnost našeho klubu Zvíře v nouzi, zde najdete blog, ve kterém jsou shrnuté informace o našich minulých i současných aktivitách.

 

Děkujeme za Váš zájem.

Váš klub Zvíře v nouzi

 

 

(Fotografie použité u tohoto článku pocházejí z archivu záchranné stanice a byly použity s jejím svolením.)