Potřebujete zhubnout a tak přemýšlíte, že začnete běhat? Nebo se chcete jen odreagovat po náročném pracovním dni? Běh jste vždy milovala, ale nějak jste si nenašla čas a pořád bylo něco důležitějšího? A nebo jste ho nesnášela a v hodinách tělesné výchovy jste funěla někde daleko vzadu za ostatními spolužáky?

Jak jste na tom? Chcete běhat nebo před běháním utíkáte? :)

Běhání získává poslední dobou více a více příznivců, zdá se, že zaplavilo celou naši zemi. Dříve bylo spíše výjimečné, když někdo z vašeho okolí začal běhat, ale dnes se běh stává běžnou součástí životního stylu naší společnosti.

O běhání čtete a slyšíte téměř na každém kroku, je ho plný internet i vaše oblíbené časopisy, a co víc, začínají běhat ženy ve vašem okolí. Začalo to nevinně jednou kolegyní z práce. No co, ať si běhá, když ji to baví, vás se to přece netýká.

Jenomže za chvíli přibyla druhá kolegyně, vaše švagrová, sousedka i kamarádka. A všechny vám o běhu nadšeně vyprávějí a hecují vás, abyste také začala. Co teď?

Nikdo vás přece nemůže nutit, abyste si nazula běžecké boty a vyběhla. Tak to bylo v dětství ve škole, ale teď už jste velká holka a máte svobodu se sama rozhodnout.

Začnete běhat, tentokrát už dobrovolně a budete očekávat, že vás běh okouzlí, stejně jako všechny ty ženy z vašeho okolí? Proč byste vlastně měla běhat?

Proč ženy běhají?

  • potřebují zhubnout
  • chtějí zpevnit tělo
  • zvýšit svoji fyzickou kondici, posílit srdce a plíce
  • uvolnit se od každodenního stresu, odreagovat se
  • najít si čas samy pro sebe

Tohle všechno byste také potřebovala? Nezbývá vám tedy nic jiného, než začít vybírat běžecké boty? No, jestli patříte k těm ženám, které běh vždycky milovaly nebo jim alespoň nevadil, tak určitě ano, začněte běhat a užívejte si to. Běh vás bude naplňovat a vy se budete cítit šťastná. Rozšíříte řady žen, které mu propadly a budete jeho nadšená propagátorka.

Jenže, co když víte, že běhat prostě nechcete, že to není nic pro vás. Celé roky jste úspěšně unikala vzpomínkám na běhání v hodinách tělocviku. K běhání máte odpor, i když jste mu jako dospělá dala párkrát šanci. Běhat nechcete, ale přesto chcete mít ty skvělé benefity z běhání ve svém životě?

Mám pro vás dobrou zprávu - běhat nemusíte, vemte do ruky obruč a začněte kroužit :) Díky hoopingu spálíte srovnatelné množství kalorií, posílíte svaly téměř celého těla a krásně se odreagujete a uvolníte od každodenního stresu. Navíc při kroužení  s obručí nezatěžujete klouby, nemusíte se tedy obávat začít cvičit, ani když máte větší nadváhu.

DSC_0468

Když chcete běhat, běhejte, když nechcete, nemusíte :)

Kroužení s obručí vám zajistí srovnatelné benefity jako běhání. Ať už budete běhat nebo kroužit s obručí, hlavně to, co děláte, dělejte s láskou, potom vám to bude přinášet radost.

Milujete běh i hooping a nemůžete se rozhodnout, čemu se věnovat? Zkuste oboje dohromady :)

Podívejte se sem a načerpejte inspiraci :)

Pro všechny zájemce, kteří se chtějí dozvědět více o hoopingu, výběru obručí a také benefitech kroužení, jsem sepsala e-book Tajemství hoopingu, který si můžete stáhnout zdarma na mých webových stránkách.