Už zase se blíží Vánoce (jako by to bylo stále dříve) a všichni hledáme, čím bychom potěšili naše blízké. Nabízím vám jeden tip. Jedná se o taštičky, které můžete využít třeba na kosmetiku, ale samozřejmě i na cokoliv jiného. Jejich na první pohled patrnou výhodou je, že se jedná o taštičky naprosto originální a osobité. Aby ne, když celé vznikají mou vlastní rukou. 

Na začátku je bílá bavněná látka. Tu si sama obarvím reaktivními barvami, které jsou krásně zářivé, poskytují nekonečné množství odstínů a variací a jsou stálé. Nepleťte si je s českou Duhou. Reaktivní barvy pracují úplně na jiném principu - vlákno neobalují (kvůli tomu dochází k rychlému sepírání), ale vážou se na něj chemickou vazbou, takže jsou mnohem stálejší. 

Když mám obarvené látky (to už mám za sebou celkem dlouhý proces), podložím je výplní a ještě jednou látkou a prošívám. K prošívání používám techniku volného quiltování, která mi umožňuje na látky nití "kreslit" jakékoliv vzory si vymyslím. Tedy skoro jakékoliv. Samozřejmě to má svoje omezení, ale míra svobody je tu obrovská. A že nevíte, co to je volné quiltování? Pak nahlédněte do tohoto článku, kde jsem tuto techniku popisovala. A najdete tam i video, kde na vlastní oči můžete vidět, jak tyto "kresby" vznikají. Ano, je to zdlouhavá práce, ale znáte to. Když to člověka baví ...

Mám za sebou barvení, prošívání a teprve v tomto okamžiku přichází na řadu šití vlastního výrobku. Já se na rovinu přiznám, že pro mě jsou nejzábavnější fáze mé práce už za mnou. Už jsem se kreativně vyřádila, ale přece jen je potřeba zákazníkovi nabídnout něco více, než jen kus obarvené a prošité hmoty, takže není zbytí, musí z toho vzniknout i nějaký výrobek. A tak přicházejí na svět obrazy (tam je toho závěrečného šití nejméně), polštáře, kabelky a v tomto případě taštičky, ke kterým se tímto konečně dostávám. 

Takže zde je poslední várka pěti taštiček a další nachystané obarvené a prošité základy mi čekají doma na zpracování.  To znamená, že v brzké době přibudou další. 

Líbí se vám některá z nich? Pak stačí kliknout na fotku a dostanete se přímo na zboží. Anebo se podívejte na všechny taštičky, které mám v nabídce, protože tam najdete další a rozhodně ne méně zajímavé.