Rok 2018 a jeho vybarvení

Společnost Pantone vyhlásila barvu roku 2018. Barva roku je pravidelně vyhlašována. V roce 2017  ji byla zelená barva Greenery. A v  roce 2016 barvy Rose Quartz a Serenity.

Barve roku 2018 má ve vzorníku Pantone název Ultraviolet. Fialový odstín vyzařuje provokaci, přemýšlivost. Odráží vynalézavost a vizoonářské myšlení. Fialová ruší ohraničenost a může vést k zážitku sjednocení. Šířka a neohraničenost, blízkost nebe a uvolnění se od událostí  osobního života na osamoceném vrcholu nějaké velmi vysoké hory.  

Vliv fialové barvy v  přírodě hortezie, krokusy,  levandulové pole, fialová polární záře, švestky, réva a naše skromné fialky.

Fialová v sobě skrývá hlubokou moudrost či vnuknuté myšlenky. Souvisí se spiritualitou a duchovně zaměřenou povahou. Umělecké tendence a harmonie s přírodou. Sebezdokonalování. (Aura. Jak ji spatřit za pouhou minutu Mark Smith)

 Fialový  drahokam v této barvě Ametyst. Podporuje meditaci a inspiraci. Z řeckého názvu methy - medovina. "Ametyst rozptyluje zlé myšlenky a urychluje myšlení." Leonardo da Vinci

. Purpurové odstíny odrážejí schopnost zvládat život prakticky. Světlé odstíny fialové a purpurové barvy mohou být znamením pokory, skromnosti a spirituality. Purpurová červeň odhaluje velkou vášeň nebo pevnou vůli. Tyto odstíny mohou také naznačovat potřebu většího snažení. (Naučte se vidět auru Ted Andrews)

Fialová je barvou spirituality. Posiluje meditace a je považováná za barvu inspirace. Fialová barva je spojováná s duchovnem.

 

 

 

Vložení komentáře: Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Více informací. Souhlasím