Soutěž pro "děti" od šesti (co už umí psát) do devadesáti (co si chtějí pořád hrát).

 

*** Víte, jak to dopadne, když se vydáme s bulvárem do pohádkové říše? ***

 

Nebojte, nebude nás zajímat, kde právě zapomněl bezhlavý rytíř hlavu, jaké kouzlo včera popletla čarodejnice a nebo který trpaslík už podruhé nepřišel na šichtu.

Vydáme se spolu se zvídavým bulvárovým reportérem do pohádkové říše. A aby v ní nezabloudil,  některé její obyvatele mu představíme, jste pro? Pokud poznáte jednotlivé pohádkové bytosti, doplníte je do doplňovačky a získáte tajenku. Bude-li řešení správné, zúčastníte se losování o ceny.

Pro tři vylosované výherce máme připravené tyto príííma ceny:

  • 30% sleva na nákup u Inggrid + kabelka "Ťap - ťap"s hafany
  • 30% sleva na nákup u Ghendess + kabelka "Kočkomedvídková s peněženkou"
  • 10% sleva na nákup u slydayy + panenka "Holka z naší školky"

image

 

Pomůžete reportérovi seznámit se s jednotlivými pohádkovými bytostmi?


**********


1. Moji kamarádi pořád mluví do sluchátka. Nevím, co na tom mají, asi nějaká závislost na telefonování. Jó, to já bych si taky zavolal: „Haló, haló, proč je koček málo? A tak štěkám jako hrom, ať je koček milion! „

2. Jsem pracovitá žena, která muži vaří sedminásobnou loupežnickou polévku a stará se o jeho malé hospodářství uprostřed lesa Řáholce. Občas se mi v lese zasteskne po životě ve městě.

3. Dlouho, dlouho jsem spala. Princ mě pak probudil polibkem a věřte, nevěřte, byla svatba. Jenom už si nemohu vzpomenout, proč jsem tak tvrdě usnula.

4. Vybral jsem si krásnou princeznu, ale byla trošku pyšná a víte, co pomohlo? I když jsem král, převlék jsem se za zahradníka a počkal až si mě princezna zamiluje.... Nakonec jsem šťastný král a možná jí ten střevíček opravdu zavážu.

5. S mým kamarádem Vilíkem, tetou Kasandrou a dalšími kamarády poznávám obyvatele naší louky. Zažíváme spoustu příhod, potkáme i zlé a útočné sršně, naštěstí vždy vše dobře dopadne.

6. My bydlíme trochu netradičně. Ne, to ne, tak extra, jak si myslíte ne. Bydlíme prostě v klobouku. To byste nevěřili, kolik legrace si s mým bráškou užijeme.

7. Moje panství sousedí s panstvím toho namyšleného Krakonoše. Ale bohužel s tím nic neudělám. A tak se alespoň snažím mému sousedovi škodit. Mám na to totiž své lidi – Kuba, Anče a hajnej jsou připraveni splnit každý můj příkaz.

8. Se svou rodinou – maminkou, tatínkem, babičkou, dědečkema a sestřičkou bydlím v iglú na Severním pólu. S mým kamarádem se na sněhu úžasně vyřádíme. Jenom kdybych nemusel hlídat mou malou uplakanou sestřičku....


**********

Znáte jména těchto pohádkových bytostí? Super! V tom případě už zbývá jen jednotlivá jména vepsat do doplňovačky :

image

 

(Chcete-li si doplňovačku vytisknout, pak můžete z obrázku zde)

Nejste si jisti nebo totálně netušíte o koho jde? Pak malá nápověda. Každá pohádková bytost Vám na sebe něco prozradila. V tomto krátkém textu je jedno slovo aktivní – kliknutí na toto slovo vám poskytne další indicie.

Správné odpovědi posílejte do pátku 28.3.2014. V pondělí 31.03.2014 budou uveřejněna jména tří vylosovaných výherců.


*** A teď mi nezbývá nic jiného než vám popřát hodně štěstí. ***