Pokud se jedná o tvrdohlavost, je Býk tím nejneústupnějším znamením. On sám vám ale vysvětlí, že se jedná jen o opatrnost nebo trpělivost. Stojí pevně nohama na zemi. Je temperamentní, spolehlivý, pracovitý a vytrvalý. Oceňuje přepych a krásné věci, ale ze všeho nejvíce má rád klid a domácí pohodu.

BÝK (Taurus) - 21. dubna až 21. května

Planeta: Venuše
Živel: Země
Kameny: achát, akvamarín, avanturín, azurit, citrín, korál, malachit, růženín, safír, smaragd, topaz, turmalín, tygří oko.
Barvy: všechny odstíny zelené, růžová, hnědá, šedá, temně modrá ale i černá a bílá

Na první pohled v nás Býk vyvolá dojem mírumilovného, klidného a vyrovnaného tvora. Nenechme se však zmást. Jakmile zkřížíme Býkovi cestu pro něj nevyhovujícími úmysly nebo se mu začneme plést do soukromí, je schopen se rozzuřit a bez zaváhání se pustit do boje. Ale jinak je Býk pohodář, užívající si života plnými doušky. Je obdařen i značným uměleckým talentem a rád zastává tradice.

Ve vztahu je Býk majetnický a nevěru odpustí jen stěží. Nicméně je považován za smyslného a trpělivého partnera. Netouží po krátkodobé známosti. Raději si postupně buduje láskyplný vztah. Sebe i svou rodinu se snaží vždy zaopatřit. Spokojený domov je pro Býka tím nejdůležitějším cílem.

Negativní vlastností je nedůvěřivost a taky se nerad pouští do složitých záležitostí.

V módě dává Býk přednost pohodlnému a praktickému oblečení. Sluší mu zejména přírodní barvy. Nepotřebuje vynikat, ale ani neřeší současný módní styl. Má rád své oblíbené "značky", kterým zůstává věrný.

Býkovi se zavděčíte, když mu jako dárek pořídíte něco praktického, kvalitního nebo neobvyklého. Můžete využít i jeho kladného vztahu k přírodě. Radost mu udělá také pěkný šperk, módní doplněk nebo něco pro zútulnění domova. Jen se smiřte s tím, že svou radost nebude umět dát dostatečně najevo, ani když ho dárek opravdu příjemně překvapí.

Nechte se inspirovat klubem "Tipy na dárky..."

 

Pokud vás zajímá i jiné znamení zvěrokruhu, podívejte se  T A D Y.