Letos jsem se rozhodla, že budu balit dárky postupně už od Mikuláše. Každoročně si to totiž nechávám na poslední chvíli a pak poslední dva dny skoro nespím, protože čekám, až všichni zalezou do postele, a já pak balím do dvou do rána. Jsme totiž velmi početná rodina. Naštěstí mě balení dárků baví, ale... čeho je moc, toho je příliš. Tři hodiny i víc mi už dává zabrat a neusnadňuje mi to ani sklenka vína, která je nedílnou součástí této mé oblíbené předvánoční činnosti ;o)

     

Mám ráda, když jsou dárky pěkně zabalené. Tak se snažím, aby alespoň ty hlavní potěšily už i tím, jak balíček vypadá.
Za ty roky jsem si asi nejvíc oblíbila obyčejné vázací stuhy v klubíčku. Ty, co se dají "přejetím" nůžkami upravit a třeba ještě rozstřihnout na velmi úzké milimetrové proužky. Dá se s nimi celkem rychle vytvořit pěkný dárkový balíček, což se o Vánocích, kdy je dárků nejvíc, hodí. Já navíc někdy kombinuji ještě dvě barvy. Uvážu hlavní stuhu na uzel a pak k němu stejným způsobem vážu další různě dlouhé, třeba dvě nebo tři najednou. Nůžkami je upravuji, až když mám uvázané všechny. A nesmí chybět ani jmenovka. Já používám klasické visací nebo vlastnoručně vyrobené nenápadné samolepky.

    image  image

Taky mám ráda efekt vícekrát omotané stuhy nebo provázku. Na obyčejný provázek se pak dají přidělat (navléknout) různé dekorace. Je to taky rychlý způsob, jak zabalit dárek, aby pěkně vypadal.

          image          image

A jak balíte dárky vy? Necháváte to na poslední chvíli, nebo je balíte hned, jak je pořídíte? I takové předsevzetí už jsem měla, ale nějak mi to s ním nevyšlo. Tak uvidím letos, jak to zvládnu s tím postupným balením... No jo, ale Mikuláš už vlastně byl a Štědrý den se kvapem blíží...Hluboce přemýšlí

No a pokud ještě nemáte všechny dárky, můžete se nechat inspirovat klubem "Tipy na dárky...":

Dárky pro děti  Dárky pro děti  Dárky pro děti  Dárky pro děti

     

     

Krásný a pohodový advent.Vánoční stromek