Vítáme všechny, ktěří mají rádi originalitu a soutěžení!

Celoflerové soutěžní klání MaŘeNa (Materiály Řemesly Napříč) vstoupilo již do pátého ročníku své existence. Avšak s každým novým rokem něco začíná a něco končí. Přišel čas rozloučit se s Cestou kolem světa za 366 dní, v jejímž duchu se soutěž nesla v loňském roce. Ani letos však nemají soutěžící v plánu ponechat svou kreativní duši na vlnách dovolené, ba naopak - opět si zvolili nové téma, které bude usměřovat jejich tvůrčí myšlenky v roce 2017. Dostalo název MaŘeNa Film Fest 2017, jehož název mluví za vše - soutěžící se rozhodli inspirovat se jinými tvůrci, konkrétně těmi filmovými. Pro první kolo letošního ročníku byl zvolen žánr muzikálu, jenž byl ovládnut špičkovým a nespoutaným snímkem Miloše Formana:

Vlasy

V klubu šikovných sklářů - kde pracujeme s vitrážemi, rytím, tažením a leptáním skla, tiffani technikou, broušením, či foukáním, ale také i s mozaikou či třeba se skleněnými korálky - vyvolalo toto téma nejprve obavy. Jak se s ním popereme? To, co se na první pohled jeví jednoduše, nemusí takovým skutečně býti. Skláři se však nezalekli a rozhodli se dokázat, že i oni vědí, jak se vyjádřit proti konzervatismu a válce ve Vietnamu ve prospěch lásky a svobody.

To však není vše; nestačilo pouze vystihnout téma v podobě tohoto slavného snímku, autoři museli splnit i několik následujících podmínek:

• Materiál klubu, za který člen soutěží, musí dělat výrobek tématickým výrobkem, a to v klubu povolenou technikou. Také musí tvořit většinu výrobku.
• Téma musí být zpracováno soutěžícím. 
• Soutěžní, kvalitně řemeslně zpracovaný výrobek by měl být vaší prestižní záležitostí. Pokuste se vybičovat k něčemu, co běžně neděláte, nesmí se jednat o vaši běžnou produkci.
• Výrobek by měl o tématu vypovídat sám od sebe - od pohledu, bez vysvětlujícího popisu, nebo pomocí aranžované fotografie.

Jak se jim v jejich snažení dařilo? To můžete posoudit níže. Zároveň můžete vybrat celkem dva nejlepší výrobky, které postoupí do meziklubového klání, kde budou ve jménu skla poměřovat své síly se členy ostatních materiálových klubů. Hlasujte prosím co nejlépe dle Vašeho vědomí a svědomí, ctěte s námi zákony fair play a vyberte skutečně ty vírobky, které dle Vás nejvíce odpovídají zadanému tématu. V soutěži nejde o žádné závratné výhry. Výherci jsou už vlastně všichni ti, kteří se zúčastnili, neb cílem soutěže je překonávání vlastních tvůrčích hranic. Hlasování bude ukončeno dne 6.2.2017 o půlnoci.

Skláři předem děkují za každý Váš hlas. 

 

 

Anketa se načítá ...

 

Nezapomeňte svými hlasy podpořit také ostatní soutěžící v níže uvedených materiálových klubech: