Blog KLUBU Sušenky a spol. 


Ttoto geniální a velmi jednoduché cukroví je patrně dost známé, jak jsem zjistila, já mám recept od Markéty D. (a moc moc děkuji, protože je to jedno z nejlepších, které znám).
 
500 g polohrubé mouky
250 g tuku (já dala máslo)
1 šlehačková smetana (31 %)
vanilkový nebo skořicový cukr na obalení
V míse zamísit pokrájené máslo s moukou (nejlépe studené z lednice), přidat vyšlehanou studenou smetanu, dobře propracovat. Vyválet tence, stačí 3 mm (malinko naskočí, někdy se dělají i "puchýře". Vykrajovat libovolné tvary a pokládat na plech vyložený pečícím papírem.
Pekla jsem ve vyhřáté horkovzdušné troubě - vyhřála jsem na 180 stupňů, pak jsem snížila na 160 stupňů. Při této teplotě stačí péct 10 minut.
Po upečení obalovat ve vanilkovém nebo skořicovém cukru (tip na skořicový cukr je od evanesce, dělá takto skořicová čuňátka :-). Obalit poctivě, je to jediný cukr, co v receptu je.


Do KLUBU - Sušenky a spol.  /  Zpátky na Sušenkový rozcestník