šperkařské komponenty a nástrojekomponenty

Jedním z keramických odvětví je i výroba šperků. Tedy alespoň některých jejich komponentů. Většinou se jedná o různé druhy přívěsků, plaketek, knoflíků atp. V tomto směru je možno uplatnit snad naprostou většinu keramických technologií a postupů. Je dobré, pro tento druh tvorby, obohatit dílnu o pár maličkostí. Kromě různých kleští, většinou se používají elektrikářské, i různé pomocné materiály. Dráty a bižuterií počínaje a různými kovovými výlisky, očky , zapínátky a hrazdičkami konče. Nejspíš bude vhodné doplnit i pec o pár drobností. Pro speciální výpaly v atmosféře se hodí sagar či mufle.

 

Protože většina keramiků asi vlastní pec, rozumných rozměrů pro výrobu běžné keramiky, bude pro šperky vhodné pořídit si vypalovací box s pláty, který umožní naši šperkovou kolekci pálit společně s ostatním zbožím. Pálit šperky samostatně ve velké peci by bylo dost náročné. Jednak na množství zboží, které je člověk schopen nachystat a jednak na prokladový materiál. Skládat šperky mezi běžné hrnčířské zboží je náročné na opatrnost, ale i čas.

box

tak to vypada z pece vpeci

No a jak se to patlá, sesmolím příště.

No informací není nikdy dost a výběr dosti bohatý, proto  opět navštivte flerovské konvové menu

nebo si dovolím nabídnout pár aktuálních kousků, z mé kuchyně

No a další informace z keramického dění naleznete tu .

 

No a jestli chcete vědět jak se vzal šperk v hrnčírně? No to je jednoduchý, bolavá záda, tenisový loket a k tomu potřeba něco zkoušet. Šperk je malý, tak nepřijde moc materiálu nazmar. A každá zkušenost je přece k nezaplacení.