Včera konečně dorazily kamínky z USA, tak jsem se mohla vrhnout na vyrábění vánočních dárků. Výsledky mě celkem potěšily, i když na prodej to ještě asi úplně není Ale kamínků mi hodně zbylo, takže tohle určitě nejsou mé poslední šperky

 

 

Brioletky na šňůře jsou z bareveného i nebarveného chalcedonu a ostatní kamínky jsou labradority, ametysty, karneoly a chalcedony.

 

Stála jsem před dilematem, jaký kov do šperků použít. Stříbro se mi sice líbí a je celkem dobře dostupné, ale nese to s sebou nevýhodu nutnosti registrace na Puncovním úřadě, ověřování ryzosti a další věci okolo a s tím se mi prostě nechtělo zaobírat (a dělat to "na černo" a doufat, že si toho nikdo nevšimne, se mi už vůbec nechce). Tak jsem se nakonec rozhodla pro mosaz, která je také velmi ušlechtilým kovem, na víc v poslední době přichází do módy jak ve své zlaté, tak patinované podobě. A navíc už mám nějaký ten čas doma pěkný pytel mosazných komponent, tak se to k sobě aspoň bude hodit Co se týče nevýhod, ty má mosaz stejné jako stříbro -- oxiduje. 

 

 

A nakonec první výrobky (zleva -- labradorit, ametyst, oranžový chalcedon):