Určitě jste již slyšeli, že ke každému astrologickému znamení se hodí různé kameny, které svou energií doplňují nebo zesilují charakteristické znaky znamení. Že mohou ovlivnit psychiku nebo zdravotní stav člověka. Ideální je, když si každý vybere kámen sám podle toho, jak se mu líbí a jak ho osloví. Co když ale nastane situace, že chcete někomu darovat šperk s kamenem a nevíte jaký vybrat? V tomto případě by vám mohl pomoci tento blog.

V blogu Vám nabízíme seznam kamenů souvisejících s jednotlivými znameními (tentokrát je to Býk ) a nabídneme Vám výrobky členek klubu Tvoříme šperky z cínu, jež jsou osazeny kameny vhodnými pro toto znamení. Pokud si ze šperků nevyberete, můžete jednotlivé šperkařky oslovit, zda mají kámen, jenž by Vám vyhovoval a jestli pro Vás mohou vyrobit nějaký šperk. Ale ne všechny kameny jsou lehce dostupné jak fyzicky, tak finančně ... Ale to už je věc domluvy :-).

Býk - Taurus

cca 21. duben až 20. květen
Planeta: Venuše
Živel: Země
Klíčové vlastnosti: klidný, tolerantní, stabilní, trpělivý, opatrný, praktický, materiálně založený

zde  si můžete ověřit polohu Slunce při Vašem narození

Býci jsou ovlivňováni živlem země a to jim dává smysl pro praktické a materiální záležitosti. Mají klidnou a vyrovnanou povahu a hlavním smyslem jejich života bývá práce. Když se nadchnou pro nějakou myšlenku, rádi budou tvrdě a neúnavně pracovat na jejím uskutečnění. K životu se staví velmi zodpovědně. Hodně důležité je pro ně hmotné zázemí, rádi se obklopují hezkými věcmi a dokážou ocenit luxus.

Legenda o Býcích: Znamení Býka je opředeno věhlasnou legendou o Jupiterově přeměně v bílého býka aby k sobě přilákal svůdnou Európu. Když se krasavice ke krotkému zvířeti přiblížila, Zeus ji odnesl na Krétu, kde se s ní miloval. A proto se o Býcích říká, že sice vypadají klidně, ale jsou připraveni dostat všechno co chtějí. Životní heslo: Já si počkám.

Minerály vhodné pro znamení Býka:

beryl, morganit, chiastolit, zirkon, citrín, růženín, karneol, sarder, sardonyx, achát, zelený avanturín, epidot, spodumen, malachit, chryzokol, modrý a safírový křemen, mechový achát, karneol,  křišťál s vrostlicemi aktinolitu, meteoritické železo 

Zde jsou šperky, jež obsahují některé z těchto kamenů a jsou v nabídce členek klubu Tvoříme šperky z cínu. Kliknutím na obrázek se dostanete na prodejní stránku.

Achát - mechový achát

     
       
           
                     Citrín        
           
         
           
           
                   Růženín        
     
   
     
     
                                                                          Malachit  
     
     
                             Karneol  
     
     
     
                           Chryzokol  
 
     
     
 Epidot                    Rutilový křemen  
   
     
                      Zelený avanturín  
     
     

Něco málo slov od těch, které jsou v tomto znamení narozeny...

zanky

Ano, jsem narozená v Býku a hrdě se k tomu hlásím :-). Každé znamení vládne nějakou silou a záleží na nás, kterým směrem ji posuneme. A hlavní charakter znamení Býka je tvořivost, budování, vytváření podmínek pro růst ostatních. A myslím, že toto je má parketa, na které se dokáži patřičně "vyřádit". Nesu si to sebou od malička a pamatuji si, jak jsem mnohdy svou mámu vytáčela svými nápady: pečení keramiky v plynové troubě z jílu, co jsem našla nasbírala na sídlišti, různé techniky malby, v níž figurovaly přísady ze špajzu. Kalhoty šité z látky, co jsem ji uzmula ze skříně, samozřejmě bez střihu a zbytečného kličkování a stehování. S tím souvisí i radost z práce na zahradě - není nic krásnějšího, jak kvetoucí zahrada.

Býk má také rád dobré jídlo, takže nejsem líná si dobře uvařit i upéct, takže má rodina z toho jen profituje. Jen jednou "mé" jídlo skončilo v záchodové míse. To když jsme si s bráchou nasbírali v rybníčku šneky, nasypali je do hrnce a vařili. Naše teta to nějak psychicky neunesla :-).

Paličatá umím být taky, takže když se rozhodnu, že je něco opravdu potřeba, tak jdu klidně proti větru, dešti, zažitým konvencím a klepáním na čelo lidí kolem mne k cíli. V životě mi to mockrát pomohlo a jsem za to vděčná.

Jsem ráda, že ti nahoře mi nenadělili skrblictví a lpění na věcech, jen lásku při jejich tvoření a radost, když se líbí a putují dál.

Předchozí díly:

Vodnář

Ryby

Beran