Určitě jste již slyšeli, že ke každému astrologickému znamení se hodí různé kameny, které svou energií doplňují nebo zesilují charakteristické znaky znamení. Že mohou ovlivnit psychiku nebo zdravotní stav člověka. Ideální je, když si každý vybere kámen sám podle toho, jak se mu líbí a jak ho osloví. Co když ale nastane situace, že chcete někomu darovat šperk s kamenem a nevíte jaký vybrat? V tomto případě by vám mohl pomoci tento blog.

V blogu Vám nabízíme seznam kamenů souvisejících s jednotlivými znameními (tentokrát to je Beran) a nabídneme Vám výrobky členek klubu Tvoříme šperky z cínu, jež jsou osazeny kameny vhodnými pro toto znamení. Pokud si ze šperků nevyberete, můžete jednotlivé šperkařky oslovit, zda mají kámen, jenž by Vám vyhovoval a jestli pro Vás mohou vyrobit nějaký šperk. Ale ne všechny kameny jsou lehce dostupné jak fyzicky, tak finančně ... Ale to už je věc domluvy :-).

 

Beran (latinsky Aries) cca 20. března - 20.dubna

zde  si můžete ověřit polohu Slunce při Vašem narození

 

Znamením Berana zvěrokruh začíná. Řadíme ho mezi ohnivá znamení. Vládcem tohoto znamení je planeta Mars. Mezi jeho přednosti patří energičnost, tvořivost a průbojnost, k slabinám svéhlavost a netrpělivost. Souvztažným kovem je železo; barva tmavě červená až ohnivá; šťastnou květinou je vřes.

Legenda

Legenda vypráví, že divoký beran pomohl k útěku dětem thébského krále, Frixovi a Hellé, které měly být kvůli zlé maceše obětovány. Hellé ale bohužel při útěku spadla do moře a utopila se. Beran dovezl aspoň Frixe do bezpečí a ten jej z vděčnosti obětoval Diovi. Jeho rouno pak pověsil v Áretově háji na strom, kde jej hlídá drak. Znamení Berana tedy znázorňuje sílu, která se i za cenu sebeobětování žene za svým cílem.

 

Minerály vhodné pro znamení Berana

diamant, rubín, granát, ametyst s purpurovým nádechem, železitý křemen, zkamenělé dřevo, ohnivý achát, turitella, rodonit, rodochrozit, magnetit, hematit, křemen s vrostlicemi rutilu, chalcedon, heliotrop, sarder a sardonyx, červený a brekciový jaspis, ohnivý opál, karneol, meteoritické železo

Charakteristiku a vzhled kamenů si můžete zjistit např. na těchto stránkách Nefertitis.cz

 

Zde jsou šperky, jež obsahují některé z těchto kamenů a jsou v nabídce členek klubu Tvoříme šperky z cínu. Kliknutím na obrázek se dostanete na prodejní stránku.

 

RUBÍN

          

 

OHNIVÝ OPÁL

    

 

OHNIVÝ ACHÁT

     

 

ACHÁT

 

TURITELLA

    

 

CHALCEDON

         

 

JASPIS

          

     

 

KARNEOL

          

           

 

RODONIT

         
 

HEMATIT

 

GRANÁT

     

 

AMETYST

          

 

RODOCHROZIT

 

 Předchozí díly:

Vodnář

Ryby