Vyrábět svíčky z včelího vosku je pro mě balzám na duši. Když rozpouštím vosk rozline se po celé kuchyni úžasná vůně. Užívám si ty chvíle, kdy si můžu díky včelímu vosku pohrávat se svou fantazií. Baví mě vytvářet netypické tvary svíček, kombinovat barvy a těšit se na konečný výsledek. Vrací mě to do dětsví, kdy jsem si jako malá hrála a vymýšlela všechno možné i nemožné.

 

    image       image       image

 

Nepřeju vám ale vidět, jak to u nás v kuchyni při mém plném nasazení vypadá. Na sporáku dvě nebo tři  vodní lázně, kde se rozpouští včelí vosk. Všude po kuchyni rozmístěné formy a další pro mě nezbytné pomůcky a pod tím vším, na stole i pracovní ploše, rozložený igelit, aby případný rozlitý nebo kapající vosk neskončil přímo na ploše. Čemu ale nezabráním, ať se snažím sebevíc je, že se vosk roznese všude po zemi. Na první pohled to není na světlé plovoucí podlaze vidět, ale za pár dní se objeví malé tmavé tečky, které pak musím odstranit špachtlí :o)

No jo, taky už jsem si několikrát říkala, jestli by nestálo za to si někde zřídit místnost, kde bych měla všechno hned při ruce a nemusela nic po ukončení mé "včelí voskové terapie" uklízet. To by ale pak té vůně nebyl plný domov. Naštěstí jsou všichni
z rodiny naprosto tolerantní. Dalších nápadů mám totiž plnou hlavu :o))

Včelí vosk prostě zbožňuju.Stydlivý úsměv

   image       image       image