Spory, hádky a hrocení nenávisti založené na malém poupátku neporozumění. My, lidé, se rozhodně hádat umíme. Někdy to příliš hrotíme, jindy až moc mlčíme. Chovat vůči někomu něco neustále se napínajícího, je sic tak trochu naší přirozeností, poněvadž jsme tvorové s myslí a též nejsme stoprocentně důvěřiví. Avšak příliš nedůvěry také škodí. Jako lidé si můžeme připsat jedno velké plus, co do socializace - jsme družící se potvůrky.

Hádáme se kvůli blbostem, neřešíme vážné spory. Napětí vzrůstá, atmostféra houstne, přitom by stačilo ochladit naše hlavy, ve kterých vaří mysl na stodvacet procent a vyřešit tak problém v klidu.

Tomahawky jsou dřevěné, gravírované a mnohdy i barevné sekýrky v indiánském image. Ti totiž, alespoň co víme podla pana Maye, uměli vykopávat válečnou sekyru. Též ji uměli zakopat - a to je pro nás to nejdůležitější!

Přestaňme se hádat, zakopejme válečnou sekyru a vyřešme spor v klidu a s rozumem, který v nás tolik kýpí. Co si jej vystavit, aby připomínal s jakou náladou spory řešit a jak byly ty předchozí vyřešené? Co vy na to?