Jelikož Vánoce se blíží (ale jo), mám tu další ze svých rovnošvých výrobků -- neboli tip na dárek, který vyžaduje minimální náklady, minimální rukodělnou odvahu, a přitom je docela efektní.

 

Je to stuhou zdobený ručníček na ruce, pro hosty a tak podobně (samozřejmě co do formátu ručníku se lze rozmáchnout neomezeně!) Potřebujete malý,jednobarevný froté ručníček, pokud možno bez plastických vzorů. Pro mě je ideální tenhleten z Ikey; jejich ručníky mají bezva barvy a jeden moc hezký detail – poutko z tkalounu v odstínu ručníku.

No a ta cena, že...

 

Takže: ručníček v první řadě vypereme a vyžehlíme, aby se srazil na finální velikost. Poté si odměříme stuhu. V tomhle případě jsem pro kontrast volila tmavočervenou, s motivem rajských jablíček. Aby se netřepila, pomůže přejet ustřižené kraje plamenem - zapalovačem, sirkou, letlampou, zkrátka ohněm, co máte po ruce. Stuhu pak našijeme cca pět centimetrů od kraje ručníku rovnoběžně s krátkou stranou. Dlouhé strany přišíváme obyčejným stehem, krátké strany je lepší proštepovat. Budou líp držet a hlavně je to další pojistka proti třepení.

 

 

Náklady na sadu dvou ručníků jsou v tomhle případě:

 

2 miniručníky Ikea Fräjen: 29 Kč (za oba dohromady - prodívají se po dvou)

2 x 30 cm stuhy Rajčata: 72 Kč

 

A pak nějaká ta nit a chvilka času.

 

Tak co?