Je to už nějaký ten pátek, co Tanaki založila klub Tvoříme šperky z cínu určený pro milovníky a tvůrce cínových šperků a dekorací. Brzo byl klub plný cínařek, které se i díky tomuto klubu práci s cínem naučily a nebo se díky cenným radám v cínování zdokonalovaly a vlastně zdokonalují neustále. A tak přišla Tanaki s návrhem uspořádat klubovou soutěž. Měla jen jednu podmínku. Aby téma nebylo konkrétní. Myšlenka se zalíbila a tak vznikl první blog s názvem Jak to vidí cínařky.

Nyní, když píšu tento blog, jsme už u kola třináctého. Během těch 13 kol bylo k vidění neuvěřitelných 92 výrobků, které vznikaly na nejrůznější témata, jako je oblíbená skladba či melodie nebo úryvek z básně či knihy.

V klubu se za tu dobu odehrála spousta věcí, milých i těch méně příjemných. Probraly jsme techniku cínování od A až po Z. Ale nemluvily jsme jen o letování. Často jsme probíraly i každodení radosti i strasti. Troufám si tvrdit, že jsme v klubu dobrá parta. A že si vše mezi sebou vysvětlíme a na všem se, ač jsme samé ženské, nakonec dohodneme :)

Nastalo také pár změn. Tanaki díky své pracovní náplni už nemá čas věnovat se nadále klubu a tak otěže předala do rukou Abraka Gabry a ta si na pomoc vzala ještě Therapy. 
 Klub se rozrostl o spoustu nových členů, stejně jako na Fléru přibyla spousta nových cínařek. A my proto začaly zvažovat, jestli přijímat nové členy. Nakonec jsme se společně dohodly, že už si stačíme.
 Sledujeme dění na Fléru, neustálý nárůst nových cínařek - těch šikovných, i těch co by měly vystavení nových šperků na Fléru předem zvážit... Sledujeme i vedeme neustálé a snad nikdy nekončící debaty ohledně kopírování. Nerady to vidíme u jiných a zásadně se mu vyhýbáme. Proto právě nyní zvažujeme další kolo soutěže, ve které se chceme zameřit na jednu konkrétní věc. Pokusíme se ztvárnit jeden jasně daný motiv a pak zhodnotit, jak se může lišit v pohledu několika cínařek, které mají svůj zajetý styl, či různé představy o ztvárnění. Chtěly bychom tímto dokázat, že ač vyrobí 10 cínařek šperk na konkrétní téma, kterým může být třeba kytka, vždy bude šperk vypadat jinak. A tím bychom rády upozornily na to, co je a není kopírování. To už ale předbíhám...

Nyní tu je tedy třinácté kolo a sním i HLASOVACÍ BLOG,  do kterého vás srdečně zvu.

 

 

A pokud vás zajímají předešlé blogy a jejich vítězové, nabízím vám malou rekapitulaci:

1. kolo - vítěz Therapy (soutěžní blog)

2. kolo - vítěz Abraka Gabra (soutěžní blog)

3. kolo - vítěz Therapy (soutěžní blog)

4. kolo - vítěz Dag (soutěžní blog)

5. kolo - vítěz Abraka Gabra (soutěžní blog)

6. kolo - vítěz Abraka Gabra ( soutěžní blog)

7. kolo - vítěz Andy...gc (soutěžní blog)

8. kolo - Abraka Gabra ( soutěžní blog)

9. kolo - vítěz Therapy (soutěžní blog)

10. kolo - vítěz Raduňák (soutěžní blog)

11. kolo - vítěz KB šperky (soutěžní blog)

12. kolo - vítěz Aqua - tiffany (soutěžní blog)

13. kolo -  ???