Jakmile si Beran vytýčí nějaký cíl, pustí se bez váhání za ním a nic ho nedokáže odradit od jeho zarputilého rozhodnutí. Ale protože často přepíná své síly, může se mu stát, že klesne vyčerpáním dřív, než stačí dosáhnout toho, co si předsevzal. Obvykle zase vstane a pustí se do boje znovu a to i proti všem, hlavou proti zdi, s rizikem, že opakuje stejné chyby. Zastaví ho jen jeho vlastní netrpělivost.

BERAN (Aries) - 21. března až 20. dubna

Planeta: Mars
Živel: Oheň
Kameny: achát, akvamarín, ametyst, avanturín, citrín, diamant, fluorit, granát, hematit, jaspis, karneol, magnetit, rodochrozit, rodonit, rubín, safír, topaz.
Barvy: červená, oranžová, žlutá, růžová a studené odstíny modré a zelené

Beran je vždy u toho, kde se rodí něco nového. Je taky prvním znamením zvěrokruhu - počátkem nového cyklu. Žije hlavně přítomností. Je nezávislý, odvážný, poctivý a taky spravedlivý. Má velmi dobré organizační schopnosti. K svým blízkým je velkorysý a loajální, přestože se občas dokáže pořádně rozohnit. Bojuje za ně ale vždy až do roztrhání těla.

Ve vztahu je Beran velmi pozorný, aktivní, někdy i trochu žárlivý. I když se to nezdá je citlivý a zranitelný, jen to nedává vůbec najevo. Dokáže se bezhlavě zamilovat. O rodinu pečuje zodpovědně a láskyplně.

Negativními vlastnostmi jsou umíněnost, zatvrzelost, svéhlavost. Přepíná často své síly a dopouští se bez poučení stejných omylů.

Co se týká módy, Berani rádi nosí jednoduché střihy, které obohatí jasnou až výraznou barvou. Mají rádi zajímavé doplňky. Intuitivně vědí už dopředu, co se bude nosit. Jsou originální a nemají strach to ukázat i v módě. Ne však výstředně. Jejich fantazie z nich dělá módní průkopníky, i když do určité míry stále zachovávají zaběhlý styl.

Beran má rád zábavu a dárky přijímá s velkou radostí. Opravdu ho ale překvapíte nějakým originálním až šokujícím dárkem. Ani zajímavým doplňkem či šperkem ho nezarmoutíte. Ty můžou být výrazné a pestré.

Nechte se inspirovat klubem "Tipy na dárky..."

 

Pokud vás zajímá i jiné znamení zvěrokruhu, podívejte se  T A D Y.