Zde najdete přehledně všechny uchopovací míčky, které jsem vyrobila a také info o čem tato pomůcka vlastně je. Budu postupně přidávat.

Uchopovací míček nebo také japonský míček, baby grab ball, amišský míček je pomůcka určená k procvičování jemné dětské motoriky.

image

V novorozeneckém období (od narození do jednoho měsíce) jsou pohyby dítěte spontánní a reflexní. Vložíme-li dítěti do dlaně prst, pevně jej sevře. Jde o uchopovací reflex, který je neúmyslný a mizí v pátém až šestém měsíci (Opatřilová, 2003). Více o dětské motorice zde.

Okolo 3-4 měsíce se uchopovací reflex mění na cílené sahání po předmětech a my, jako rodiče můžeme tomuto vývoji přinejmenším lehce napomoci. Jde o to vyvolávat tento reflex co nejčastěji, protože čím více dítě tuto reakci opakuje, tím dříve se naučí své ruce a prsty cíleně koordinovat. Poskytneme mu tedy dostatek příležitostí k uchopování a osahávání nejrůznějších předmětů. Dobrým nápadem jsou měkké a dobře uchopitelné hračky (fotbalový míč se k tomuto účelu rozhodně nehodí) pestrých barev rozvěšené nad postýlkou v dosahu dětských ruček. Matčiny vlasy a otcovo ochlupení (na hrudi je nejlepší) bývá k tomuto účelu také obzvlášť vhodné. (chytrazena.cz)

Kontrastní barevnost dítě zajímají a nutí jej míček obracet a sledovat. V designu bara S míčků je uplatněna výšivka, každý kus je tak neopakovatelným originálem, potěší oko dítěte i maminky. Dodáván s podrobným návodem k údržbě. Momentálně vyrábím průměr cca 85 mm. Větší rozměr pouze na přání.

Míček je vyroben z bavlněných pevných kvalitních látek ( nedochází k průchodu výplně) a plněný vlněným rounem nebo dutým vláknem určeným pro dětské hračky. Můžete si vybrat barevnost i vzor výšivky. Serie jsou omezeny 10 ks vždy pro danou barevnost a vzor. Materiály jsou pečlivě vybírány, takže míček vydrží více generací.

Vše je předepráno v mýdlových ořeších. Nemusíte se bát barevné nestálostí, srážení, či alergických reakcí na běžné prášky.

Proč výplň z vlněného rouna?

Rouno je termoregulační - okamžitě se přizpůsobují tělesně teplotě, nedochází tak k nadměrnému pocení, či pocitu chladu. Má schopnost pohlcovat vodu až do 35 procent své hmotnosti. Přitom zůstává na dotyk suché a vlhkosti se snadno zbaví, jakmile okolní prostředí přestane být vlhké.
Výrobky z ovčí vlny obsahují množství lanolínu vlnotuku (cca 0,1 %), který obaluje každý vlas. Chrání ho tak před znečištěním bakteriemi a jinými mikroorganismy, čímž se výrazně podílí na jeho regeneraci označované často jako samočisticí efekt vlny. Lanolin zároveň snižuje křehkost a lámavost vlasu a tím snižuje prašnost. Má uklidňující účinky na pokožku, zjemňuje ji a působí protizánětlivě. Proto se lanolín hojně používá v kosmetice.
Lanolín účinkuje i přes pokožku a tak snižuje revmatické bolesti, uklidňuje celé tělo a tím zaručuje klidný a rovnoměrný spánek. Vlna je antistatická. Její nízká prašnost, přítomný lanolin a schopnost odvádět vlhkost z lůžkoviny jsou nevhodným prostředím pro roztoče. Proto jsou produkty z ovčí vlny velmi vhodné vhodné pro alergiky.

....................................................................................

Míčky jsou rozděleny dle vzorů. Obrázky jsou proklikávací. Tyto míčky můžete mít plněné vlnou nebo vláknem.

Barevné provedení aktuálně v prodeji ,  další barevné provedení i originály, které zde neuvidíte naleznete v prodaných míčcích

1 cerveny2ruzovy3oranz 4pruhyimageimage

5oranz6pruhy7oranz

micek9micek8imageimageimageimage