Ujíždíte na papírech? Máte za sebou podobnou závislost třeba i na bižuterii, doma spoustu materiálu, ale zlobíte se na sebe, že vám na šperky kvůli scrapu nezbývá čas? Klidně oba koníčky spojte a zkuste si vyrobit šperk podle návodu, který pro vás napsala Helge.

K zimě patří  tradičně i plesy a návštěvy divadel a koncertů. Když už vím, co na sebe, zvažuji vhodné doplňky. Ty jsou pro mě větší radostí, než nová garderóba. Šálky, šátky, náušnice, náhrdelníky…to jsou moje poklady. Žádné cennosti, většina věcí pochází buď od mých oblíbených tvůrkyň nebo z mé ruky.

Třpytivá nádhera mrazivé zasněžené krajiny je pro mě často přitažlivá pouze při pohledu z okna, přede mnou je ale návštěva premiéry baletního představení v matičce Praze a něčím třpytivým bych se mohla ošperkovat. Při pohledu na skladovaný materiál vím, že spojím papír a korálky, ráda kombinuji netradiční materiály, chci mít něco originálního. Rozhodla jsem se pro brož a náhrdelník (uvidím, co si nakonec vezmu). A vy můžete tvořit se mnou.

Nachystáme si lesklý fotopapír a za pomoci inkoustů Adirondack v odstínech Sail Boat Blue, Pool a mixativu Pearl jej přímo pokapeme. Vezmeme Alcohol Blending Solution a několika kapkami zjemníme barevnou intenzitu. Po zaschnutí si vybereme vhodné razítko (já zvolila vločku) a místy nepravidelně potiskneme.

Z takto dekorovaného papíru si vybereme vhodnou část a vystřiheme kruhy podle průměru bižuterního lůžka, doplníme třpytivými výseky vločky a usadíme do lůžka (zalijeme buď pryskyřicí nebo máme k dispozici skleněné čočky - s nimi to jde velice rychle). Na jednoduchý náhrdelník stačí zavěsit pomocí šlupny třeba na hedvábné a voskové šňůrky a máte hotovo :-)

Teď jdeme na brož… vsadit další motiv do lůžka, připravit si bižuterní špendlík, řetízky, skleněné broušené korálky - sluníčka, mačkané zvonkové korálky, akrylové korálky s listrem, kaplíky, jehly s očkem i nýtové a samozřejmě nástroje – ketlovací, štípací a ploché kleště. Zkompletujeme tak, aby se nám to ve výsledku líbilo a doplníme šifonovou stužkou na odlehčení. Broží můžeme sepnout šálu, připnout na šaty či svetřík… ani na kabelce nevypadá špatně.

A jak se povedlo vám? Pochlubte se!