Loni to bylo trochu hektické, trochu složité a dlouho ve hvězdách...

14.8.2014
> Článek do tisku, obhájit dizertačku a vzhůru do Států! Odjezd ideálně ještě letos. Tentokrát na dvakrát tak dlouho, ale zároveň podstatně méně času na jakékoli výlety a podstatně více práce. Jenže, jak to zařídit s drátama? Co všechno si s sebou vezmu? Přece neodjedu na čtyři měsíce pryč BEZ drátů!...

19.9.2014
> Uáá, "major revisions". To se mi teda moc nehodí. Ale tak co, to zmáknem, to bude rychle...
> Pořád ale nevím, co s těma drátama, co si vzít s sebou na tvoření, jak to vyřešit. Protože znáte to - můžu si vzít cokoli (když budu mít kufr navíc), ale stejně mi bude něco chybět. To je skoro jako nepsaný zákon. Je tu jedna technika, co by se mi líbila. Technika, která je ve své podstatě nádherně skladná a nenáročná,... (do určité fáze). Jenže já plaché děvče...

29.10. 2014
> "Článek přijat k tisku." Jupíííí! Odevzdat dizertačku, obhájit a hotovo.
> Irča mě ukecala. Tak já to teda risknu a dorazím. Tfuj, tfuj.

5.11.2014
> Byla jsem tam. A co myslíte? Bylo to úuuplně v pohodě. Ehm, kde já ten svůj první dojem sebrala...? Nevadí, všechno je domluveno, zařízeno, už se moc těším na kurz!

11.11. 2014
> Všechno se táhne, přitom potřebuju, aby se to hýbalo co nejvíce. Samozřejmě, některé termíny jsou nepřekročitelné, je třeba vytrvat. Odjezd letos stíhám, ale v půli prosince... no to bude doma radosti. Ale americké straně se to více hodí letos než v lednu.

14.11.2014
> Tak zítra. Jak mi to asi půjde? Oujé, to budou ještě divoké sny :))

15.11.2014
> Bylo to.... boží! Tohle je přesně technika pro mě. Prý mi to i jde. To nevím teda, ale když to říká Věnina...

2.12.2015
> Dizertačka obhájena! Americká strana stále preferuje příjezd ještě v prosinci, ale česká grantová správa "naznačuje", že by to bylo krajně nevhodné, takže odjezd je stanoven na 1.1.
> Už mám jasno, že do států s sebou povezu hlavně vosky. Vlastně jenom vosky. Na techniku lití do ztraceného vosku. Takže bleskem nakupuju potřebné drobnosti :)

4.12.2015
> Dorazily odlitky! Je na nich samozřejmě ještě hromada práce - odříznout nálitky, zabrousit, vyleštit atd.

10.12.2015
> Předleštěno, sem tam někde už i patina. V mých očích už se to rýsuje jedna radost. Samozřejmě, vidím taky, co příště vyladit. Největší strach jsem měla z kamene, jestli se mi ho tam podaří nacpat a jestli sedne. Ale povedlo se.

1.1.2015, 04.30
> Čas jet na letiště. Ale mám všechno!

Díky, Věni!