O Střelci je známo, že většinou vystřelí dřív, než si promyslí cíl. Tak si teď na mušku vezmeme jeho.

S T Ř E L E C (Sagittarius) - 23. listopadu až 21. prosince

Planeta: Jupiter
Živel: Oheň
Kameny: achát modrý, ametyst, avanturín (zelený), čaroit, granát, lapis lazuli, malachit, obsidián, opál, rubín, safír, sodalit, topaz, turmalín, tyrkys, záhněda.
Barvy: fialová, šeříková, tyrkysová, přírodní zelená, tmavě modrá, švestková, růžová

Střelce si lze jen těžko splést s jiným znamením. Činorodý, energický, neustále tak trochu neklidný a vždy zaměřený k vytyčenému cíli. To se nedá přehlédnout. Střelci milují zábavu, cestování  a nejrůznější sporty, včetně těch nejriskantnějších - adrenalinových. Nečinnost je doslova ničí. Stejně podnikaví a neúnavní dokážou být i ve svém podnikání a díky své ctižádostivosti a sebejistotě bývají úspěšní téměř v každém povolání.

Střelec je zábavný partner i společník. Svého partnera rád obdarovává. Jako idealista hledá, někdy i celý život tu svou ideální druhou polovičku. Když se ovšem zamiluje, tak celou svou bytostí. Případný rozchod pak prožívá velmi intenzivně a dlouho se z něj vzpamatovává.

Střelec je nadmíru optimistický a nadšený pro všechno nové. Nesnese být dlouho na jednom místě. Má dobré organizační schopnosti, veselou dobrosrdečnou povahu, ale může být náladový. Jeho přirozená upřímnost může v mnohých vyvolávat pocit netaktnosti.

Tak jako ke svým činům bývají Střelci kritičtí i k módním trendům. Přesto někdy rádi experimentují. Nebojí se nových stylů a občas i překvapí. Většinou ale upřednostňují pohodlí.

Střelce potěšíte vším, co je spojeno s cestováním a svobodou. Zaujme ho také všechno nové a to, co je alespoň trochu zajímavé. Může to být i oblečení do společnosti, módní doplněk nebo něco, čím rozšíří své znalosti. Pokud darujete něco extravagantního, bude vás za to přinejmenším obdivovat.

Nechte se inspirovat klubem "Tipy na dárky..."

 

Pokud vás zajímá i jiné znamení zvěrokruhu, podívejte se  T A D Y.