"Změna je život" řekla jsem si asi před měsicem a tak jsem začala doslova od podlahy, tedy rozhodla jsem se vyhodit koberec, který pamatuje ještě moje narození a vyměnit ho za novou krásnou plovoucí podlahu. Jenže člověk je od přírody nespokojený a tak se moje ambice a ideály měnily a zvětšovaly. Když už je sundaný koberec, mohlo by se i vymalovat, řekla jsem si. A když vymalovat, musí se zadělat díry v našem starém trhajícím se domku. Když pak příjde ještě bratranec se zbytkem plovoucí podlahy, která by se krásně hodila na severní stěnu, zjistíte, že severní stěna se musí zateplit a najednou stojíte uprostřed tragicky rozkopaného pokoje a říkáte si, jestli jetě někdy budete bydlet. V dlouhé chvíli jsem se rozhodla trochu zbrousit a předělat dveře, ale protože nic nejde lehce a podle představ, dveře jsou už třetí týden ve sklepě.

Ani nevím, jak se to všechno povedlo, ale dneska, po měsíci nervů a práce mám vymalováno! A taky položenou podlahu a nastěhovanou postel a skříně, zatím prázdné, ale začínám si připadat, že cíl je blízko!

Dneska jsem se rozhodla po vší te hrubé práci se trochu odměnit o něco kreativnější činností. Nedávno jsem v nějakém malém krámku narazila na dřevěné kolíčky za pár kaček, vytáhla jsem zbytek flisu a vlny a vyrobila pár těch drobností. A teď odpočatá můžu jít zase stěhovat :)

image