FLER PRODEJCI POD LUPOU

---------------------------------------------------------------------------

Fler prodejci pod lupou“ je klub, který byl založen v listopadu 2009, aby Vám mohl týden co týden přinášet rozhovory s úspěšnými i méně úspěšnými prodávajícími. Cílem této aktivity není konkurovat rozhovorům, které znáte z titulní strany Fleru, ale umožnit Vám lépe poznat třeba i ty, kteří se na přední stranu nemají šanci dostat. V rozhovorech se můžete dozvědět zajímavé odpovědi na otázky týkající se jejich tvorby i běžného života.

Chcete-li vědět více o prodávajících, které můžete na Fler.cz potkat, čtěte dále. Pokud máte zájem o vlastní rozhovor nebo chcete mít přehled o již proběhlých rozhovorech, staňte se členy klubu. Kompletní seznam starších rozhovorů a aktuální informace naleznete také zde.

Všechny prodávající zpovídá Elisa.Day a tímto děkuje za jejich čas, ochotu a spolupráci.

---------------------------------------------------------------------------

Dnes se Vám představuje Katka Dvořáková alias .katcha.

Motto: Ve svém vlastním filmu nejsem jen hercem...jsem i autorem a režisérem.

Kdo jsi, kde jsi a co děláš?

Ve své podstatě jsem spíš introvert, proto mi dělá trochu problém o sobě mluvit..ale když dělám ten rozhovor....:)

Narodila jsem se před 28 lety...už do jeslí, školky a posléze do školy jsem chodila velmi nerada, ke konci mých studijních let až s odporem. Určitě to souvisí s mou nechutí k autoritám a k autoritativnímu chování, kterého se mi hlavně na střední škole dostávalo vrchovatě..špatně snáším, když mi někdo říká, co, jak a kdy mám dělat. :)  Proto jsem ze školy utekla mnohem dřív, než bylo záhodno..nicmémě si myslím, že to na jednu stranu bylo ku prospěchu věci, protože jsem se záhy dostala k tomu, co mě opravdu baví a naplňuje.

Ještě pořád jsem natrvalo nevylétla ze svého rodného hnízda. Občas jsem vylétla, pak zase přilétla. Bydlím v Libině (podhůří Jeseníků) v rodinném domku s rodiči, bráchou, babičkou, dvěma japonskejma psiskama Arashim a Chiyomínkou a kocourem mnoha jmen... Mám to tu ráda a cítím se tu dobře i proto, že tu vládne lehká anarchie, která mi vyhovuje :) Dost času taky trávím u svého přítele..tam se cítím ještě líp. Nejen s ním, ale taky proto, že je to moje vysněné prostředí – stará chaloupka s úžasnou zahradou v malinké dědince, uprostřed krásné přírody.

Přestože se moje povídání týká tohoto profilu, mou hlavní tvorbou byla dlouhou dobu keramika. S ní jsme společně s mamkou na Fleru začínaly. Jednoho dne „Máňa“ po letech oprášila svůj šicí stroj a pustila se znovu do šití a taky pletení a háčkování. Tak jako já jsem ji dřív stáhla ke keramičení, tak jsem se teď od ní   nechala strhnout. Měla jsem už nějakou dobu v hlavě představu různých hadříků, kterou jsem výhledově chtěla realizovat a jakmile uzrála, pustila jsem se do toho. Dnes tu máme tři profily. Tento, keramiku caldero, pletka a na všech se podílíme společně. Já ji fušuju do háčkování, ona mi pomáhá se šitím, protože ještě zdaleka nemám její znalosti a fortel.  Má v navrhování a šití dlouholetou praxi, hned po revoluci v tomhle oboru řadu let podnikala. Mám  se ještě hodně co učit a je velká výhoda mít radu a pomoc po ruce. Ve všech svých aktivitách se většinou výborně doplňujeme a podporujeme, ale občas při naší spolupráci dojde i ke konfliktu..jsme obě dost tvrdohlavé..a protože spolu trávíme spoustu času a emoce se musí ventilovat, tak je ventilujem :) Ale nejsme jen matka s dcerou a spolupracovnice, ale i nejlepší kamarádky, takže si to vždycky vyříkáme a po bouři se rychle pročistí vzduch.

Jak ses dostala k tvoření?

Jako malá jsem rozhodně nebyla takové to šikovné dítko, co mu jde všechno, na co sáhne..k ručním pracem a tvoření jakéhokoli druhu jsem neměla vůbec žádný vztah. Užívala jsem si krásné a bezstarostné dětství. Naplno jsem se věnovala lítáni s kamarády po potoce, za humny a po lese..u toho jsem vydržela do naprostého vyčerpání...zhroutila jsem se až ve chvíli, kdy mi doma rodiče pomáhali vyloupnout se ze zabahněných mikin a tepláků a vysoukat z  promočených punčocháčů :) Přesto mě ale nejspíš ovlivnilo tvůrčí prostředí, ve kterém jsem vyrůstala. K mým nejranějším vzpomínkám patří cvakání jehlic při usínání, nebo hrčení šicího stroje. Někdy kolem puberty jsem přecejen nechala potok potokem a bláto blátem a začala se realizovat jinak. Nejdřív mě chytlo barvení a batikování a společně s mamkou jsme pracovaly na vylepšování mé garderoby.. Ráda jsem se lišila - což se mi mimochodem bohužel občas zadařilo i v oblastech, ve kterých jsem o to neusilovala :). Až po škole, kdy jsem trošku tápala, co se sebou, jsem se rozhodla pro keramiku a vyjela do Prahy získat zkušenosti v Atelieru K... Tomuhle řemeslu už se věnuju bezmála deset let..postupem času přibylo malování na trička, háčkování a šití. Keramika mě moc baví a určitě i nadále bude, ale její nevýhodou je, že od nápadu k finální podobě výrobku je to dlouhý proces..u šití vidím výsledek hned.

Jak vzpomínáš na své začátky na Fler.cz?

Pozitivně..od začatku se mi tu líbilo.

Čeho bys na Fleru chtěla dosáhnout?

Spokojených a vracejících se zákazníků.

Jak vznikla Tvá přezdívka a co znamená?

..myslím, že není třeba vysvětlovat :)

Co Ti na Fleru dělá největší problémy?

Netrávit na něm tolik času..

Chystáš ve svém obchůdku nějaké změny?

Chystám...profil v současné podobě zdaleka nesplňuje moji představu. Například s novou kolekcí podzim/zima jsem ještě nestihla vyrukovat :) pár kousků máme hotových, ale u toho zůstalo..většinu jsme nestihly ani nafotit..od září se rozjely zakázky a protože to všechno musíme skloubit ještě s keramikou, byly jsme v takovém skluzu, že nebyl čas pracovat na nových věcech...tak snad už brzy :) Taky bych se ráda víc zaměřila na přírodní materiály..na jaro mám v plánu věci ze lnu, směsi lnu s bavlnou a lnu s hedvábím. Další oblast, která mě už delší dobu láka, je šití pro děti..ale protože se šije špatně na děti bez dětí, budu s tím muset posečkat :)

Kde všude tvoříš? Jak vypadá Tvůj tvůrčí (ne)pořádek?

Pro naše tvoření jsme zabraly v podstatě celý suterén a přesto se s některými aktivitami občas roztahujem i po bytě...nepořádek je slabé slovo..i když se snažíme průběžně uklízet, vždycky se nám to nějak vymkne z rukou a většinou máme kolem sebe pořádnej bordel :)

Jsou nějaké techniky, které by ses ráda naučila?

Ráda bych se zdokonalila a rozšířila si možnosti v šití a láká mě například i sítotisk.

Nakupuješ nebo pouze prodáváš? Kolik věcí už sis na Fleru koupila?

Na Fleru je spousta úžasných věcí, takže samozřejmě ráda neodolám a nakupuju..hlavně dárky a občas i něco pro sebe...sem tam i nějaký materiál a komponenty.

Kolik času denně trávíš na Fleru?

Víc než bych měla...

Vyjmenuj 5 prodávajících (které obdivuješ, ráda bys doporučila, máš ráda, stojí za pozornost...)

Je hrozně těžké vybrat jen 5...proto zvolím ty, pod kterými vidím konkrétní lidi...

Tea

ruz

Měďák

kovárna Sovinec

Dřevěné karikatury - Pavel Dlabal

Co Tě kromě tvoření ještě baví?

Jsem tvor společenský a ráda vyrážím za kulturou..nejčastěji to jsou různé hudební akce, sem tam nějaká přednáška, když čas dovolí. Ráda si posedím s kamarády u pivka i poznávám nové lidi. Baví mě procházky se psy do přírody, což občas spojíme i s focením nových výrobků. Chytá mě i chození po horách (nechci použít přímo slovo túry), i když do kopců se drápu velmi nerada. Když už jsem nahoře, líbí se mi to moc..ale jsem líná natolik, že k těmhle akcím potřebuju popostrčit, nebo spíš dokopat. Ráda jezdím se stánkem na prodejní akce po hradech a řemeslných jarmarcích...vyhovuje mi přímý kontakt se zákazníky, potkávám se tam se známými prodejci a bývá příjemná atmosféra. Poslední roky už jich ale nestíham tolik co dřív. Taky miluju staré věci...baví mě prolézat antiky a bazary, ale ze všeho nejraděj bych prohrabávala přímo staré půdy plné „pokladů“.

Jaká je Tvá pozitivní vlastnost?

Nemysím si, že bych pozitivní vlastnosti neměla, ale zrovna mě nenapadá žádná konkrétní, kterou bych uvedla :)

A nějaká špatná?

Bude jich povíc, ale zmínila bych jednu k tématu: do všeho se vrhám a pak mi někdy dělá problém dotahovat věci do konce.

Jakou hudbu ráda posloucháš?

Tady by byl dlouhý seznam, takže namátkou... Psí vojáci, Traband, Jananas, Dan Bárta, J.A.R., Xavier Baumaxa, Radůza, Nohavica, Hm..., Čankišou, Posmrtné zkušenosti, Tleskač, Björk, Manu Chao, Bobby Mcferrin, Bob Marley....

Nejradši mám hudbu naživo. Ráda jezdím po hudebních akcích, menších klubových i festivalech. Například na Trutnov Open Air jezdíme už několik let i se stánkem. Loni mě nadchly Colours of Ostrava..byla jsem poprvé a určitě ne naposled.

Co ráda čteš a jaké filmy máš ráda?

Čtu sice ráda, ale málo...přes den tak akorát nějakou reportáž nebo článek na netu a knížku si beru až do postele, jenže se do ní většinou dostávám tak pozdě a tak utahaná že přečtu pár stránek a jsem tuhá. Mám pár oblíbených, ke kterým se ráda vracím – Alchymista, Muž, který sázel stromy, Čtyři dohody a cokoli od Roberta Fulghuma....

Doporučuju http://dokumentarni.tv/ kde je spousta zajímavých filmů...

Máš nějaký cestovatelský sen?

Spoustu...třeba Indie, Tibet, Peru...Skotsko, Irsko, Finsko, Nový Zéland...jsou to bohužel nejspíš jen sny..ale i snění je fajn. Jo, a taky bych si ráda zacestovala do časů dávno i méně dávno minulých...

Jaká je Tvoje oblíbená barva a jakou naopak nemusíš?

Mám nejraději přírodní a tlumené barvy...postupem času jsem k barvám tolerantnější a nemusím snad jen některé odstíny fialové a růžové.

Co zpravidla snídáš?

Někdy nic...jindy něco

Jsi noční sůva nebo ranní ptáče?

Jednoznačně sůva!..slovní spojení „ranní ptáče“ mě téměř děsí :) ..už několik let se snažím na ranním vstávání zapracovat..zatím však bez větších úspěchů.

Jakou část svého těla nemáš ráda?

..tu tučnou

Jsi pověrčivá?

Jak se to vezme..asi ani ne...i když.. :)

Co nejíš?

Celer, játra..traumátko ze školní jídelny

Třídíš odpad?

Jasněže

Odkud mačkáš zubní pastu?

Jak se mi dostane pod ruku.

Bonusová otázka od harmonika z předchozího rozhovoru:

Co tě napadne jako první, když se ráno probudíš?

Sakra, to je hodin...

Bleskový dotazník:

Jsi pravák nebo levák?     pravák

Jsi optimista nebo pesimista?      optimista

Tvé znamení zvěrokruhu?            panna

Tvé vysněné zaměstnání?            Svobodné, zábavné a výdělečné

Sbíráš něco?                    zkušenosti

 

Kolik máš nadšenců?       777

V kolika jsi klubech?        ve 4

Jaký máš Fler-rank?         97.60

Kolikrát jsi byla v Topu?   6x

Kolikrát jsi změnila avatar?         Ani jednou, ale už se dlouho chystám :)

 

Oblíbené slovo nebo fráze?         gorgon, rintoš, šimin, bubizda...

Oblíbené zvíře?                Kromě pavouků snad všechny..hlavně ty moje!

Oblíbená zmrzlina?                      Vlašský ořech

Oblíbená vůně?                Spousta..docela ráda oňuchávám

Oblíbená hra nebo sport?            Procházení se

Chtěla bys něco sdělit na závěr?

Chtěla bych poděkovat za nabídku rozhovoru..díky!

+ Bonusová otázka pro příštího dotazovaného – na co by ses chtěla zeptat?

Co tě v poslední době nejvíc rozesmálo?

 

Na odpověď se můžete těšit v příštím rozhovoru!

A kdo bude příštím dotazovaným? Nechte se překvapit! ;-)