Za okny už všechno kvete a voní jarem. Velikonoce klepou na dveře.  Přesto věřím, že si i tento týden najdete chvilku, třeba s dobrou kávičkou, na přečtení dnešního rozhovoru s Jeninas.

1) Ahoj Jani. Představíš se nám trochu víc než si můžeme přečíst na Tvém profilu?

Ahoj, Eliško! Pocházím z Liberce, bakaláře jsem studovala v Hradci a momentálně bydlím s přítelem v Praze. Jak píšu na profilu, dala jsem se od září na studium Knihovědy na Karlově univerzitě. Je to hodně interdisciplinární obor (paleografie, typografie, němčina, samozřejmě knihovnictví a historie, překvapivě se tam občas vloudí i ekonomie). Momentálně tím žiju, až mi z toho někdy jde hlava kolem. Tento týden jsem kupříkladu potkala nějakou paní od svědků Jehovových a výborně si s ní popovídala o úloze Bible v historii lidstva. Když jsem pak doma koukala na ty jejich letáčky, připadala jsem si jako blázen :-D.

2) Vzpomeneš si na své první tvořivé pokusy?
Když jsem byla malá, naučila mě babička háčkovat a plést. Ještě teď občas narazím na nějakou tu neforemnou peněženku nebo kabelku. Potom jsem přešla k dečkám. Měla jsem však plno jiných zájmů (např. jsem strašně ráda psala, hrála na příčnou flétku, malovala) a háčkování jsem na nějakou dobu zanechala. Háčkovat jsem začala znovu asi před dvěma lety, léčila jsem si tak depky způsobené antikoncepcí (což jsem si dlouho nechtěla připustit. Když už ale jsem u toho, měla by se každá dívka, která občas trpí nevysvětlitelnými změnami nálad nebo náhlými nevolnostmi zamyslet nad tím, jestli není na vině právě antikoncepce...).

image image image


3) V Tvém obchůdku najdeme háčkované drobnosti, bižuterní doplňky, mydélka. Která z řemeslných dovedností Ti nejvíce přirostla k srdci?

Háčkování mě přivedlo na Flér a dodnes pro mě znamená odpočinek a relaxování. Bižuterii jsem začala vyrábět po tom, co jsem na Fléru viděla, co všechno se dá z korálků vykouzlit (navíc u nás doma na Liberecku seženete vzhledem k blízkosti Preciosy komponenty celkem levně). Mýdlo jsem začala vyrábět poměrně nedávno. Nelíbí se mi, jak nás obchody zásobují různými náhražkami plnými chemikálií. A když jsem zjistila, jak snadné je vyrobit si mýdlo doma, pustila jsem se do toho. Bohužel na prodej mýdel u nás potřebujete hromadu atestací, takže mýdla na Fléru nabízím jen jako dekorační část přáníček a sad. Naštěstí mám plno známých, kteří podobně jako já nechtějí utrácet za chemikáliemi prosycená mýdla, a tak je vesele zásobuji =).

4) Připravuješ v dohledné době pro své zákazníky nějaké novinky - překvapení?

Minulý týden jsem se konečně odhodlala nabídnout výrobu zrcátek NA PŘÁNÍ, tuto službu bych ráda rozšířila i na další výrobky (např. medailonky). Plánuji také nabídnout recepty na kosmetiku vč. ingrediencí (zatím nabízím jen sadu na výrobu Šumivek), myslím si totiž, že fajn si něco vyrobit, navíc když doopravdy víte, co svému tělu dáváte =).

image

5) Co Tě přivedlo na Flér a co pro Tebe tento portál znamená?

Na střední škole jsem si od spolužačky koupila naušnice a ona mi k nim přidala svoji Flérovskou vizitku. Později jsem si na Flér vzpomněla, když jsem se vrátila k háčkování a nabídla jsem pár svých výrobků. Na Fléru mám nejradši kluby, kam se ráda podívám pro inspiraci, pokec i radu.

6) Jsou zde na Fléru prodejci, kteří Tě dokáží oslovit svou nabídkou?

Jistě =). Určitě jsem tu utratila více peněz, než jsem vydělala :-D. Miluji profil prodejce re-ce-se, který mi vždy zvedne náladu. Za skvělý artikl považuji háčky od LaMony. Za státnice jsem si pořídila skvělou kabelku od šikovné prodejkyně tmarcela. Naposledy jsem si pořídila krásné zvonečky od Stáni. Na Fléru nakupuji také některé bižuterní komponenty (především uFindings a DIY Shop).

imageimage image



7) Vzkázala by jsi ráda něco svým zákazníkům?
Na závěr bych ráda poděkovala všem odvážným prodejkyním, které se zúčastinily našich rozhovorů na síti a odhalily čtenářům něco málo ze svého soukromí.
Svým zákazníkům děkuji za bezproblémové nákupy (kupodivu jsem neměla žádnou špatnou zkušenost s nezaplacenou objednávkou nebo reklamacemi) a těším se někdy příště ;-).

Jani děkuji za rozhovor a přeji ať se Ti vše daří.

Vám všem, kteří jste dočetli až sem vřele doporučuji navštívit Janin obchůdek.

Příště, snad ne naposledy, opět s Jeninas...