Vážené kolegyně a sem tam i kolego!

Na Fleru se pohybuji už nějaký ten pátek, ale ještě nenapsala ani řádku do svého blogu. Tak jsem vlastně vděčná naší milé Dotee mámě Abke a jejích striktních pravidel, že mě k tomu vlastně donutila... Jsem totiž pravý Lev a co nemusím, to nedělám. Proto i v mém obchůdku zde nebude nikdy přeplněno, já vím, k mé škodě, ale mě to nevadí... Věřte však, že všechny mé výtvory jsou dělány s o to větší chutí!

Jsem ale duše hravá a i když si sem tam odskočím k jiné technice, vždycky, což mi přijde zvláštní, si mě hračky přitáhnou zpátky. Zkrátka to mě baví nejvíc a proto jsem ušití takovéhle blbůstky jako je Dotee brala skoro jako povinnost.

Tyhle někým milované i nenáviděné panenky a swapy mě baví tím, že nikdy předem nevíte, do čeho jdete. Jaký materiál přijde, kdy a jestli vůbec dorazí, zda se bude líbit i ten mnou poslaný a plno dalších otázek mě napadají při téhle lehce adrenalinové akci. A neuvěřitelné je, kolik dospělých a jistě inteligentních žen zde, to řešily také. Chtěla bych také ukázat na krásnou mořskou pannu Rozu z mého materiálu, kterou úžasně vytvořila IvetuleH. Dokonce ji pojmenovala po mně!! Děkuji, Ivetko!

Po týdnu stýskání mi v pondělí konečně došel balíček plný takřka luxusních, pro mne nezvyklých materiálů od bruna13. Danielo, super a díky! Snad jsem Ti bude naše Dolores líbit. Zejména ta černá peříčka mi ihned připomněla píseň Arizonské Pěnice z filmu Limonádový Joe:"Když v báru houstne dým, tu nad likérem svým..."

Po celou dobu šití jsem si písničku broukala, tak jí teď zná i moje tříleté robátko, a i ty dva starší a nevím proč mě pak všichni, včetně mého drahého prosili: "Maminko, nezpívej už..." Materiál jsem zdaleka nespotřebovala, zbylo by ještě na barovou kolegyni. Dovolila jsem si použít jen bílou nit z mých zásob a lepidlo na přilepení stuhy na šaty (už jsem neměla sílu na dalších tisíc stehů...), snad to tolik nevadí. Dotee střih se mi líbí víc ten tlusťoučký, ale zde jsem v zájmu zachování elegantnosti zvolila střih alá žížala.

Dobrá, já jsem píseň již dozpívala a proto nyní dámy a pánové, přivítejme na scénu naší

DOLORES!

Mrká na Vás svýma vínovýma očima a zkouší se tvářit svůdně. Zpěv asi nebude hned to, co Vás a hlavně Vaše manžele upoutá, tak už to holt bývá... Účes má natužený a natupírovaný tolik, že jí s ním nehne ani hlasitý manželův hvizd. Šaty lehce odkrývají nožku, či kombiné, to už nechám na Vaší fantazii... Ale pozor, v jádru je to hodná holka, věrná a umí dobře vařit.

Doufám, že Vás Dolores zaujala stejně jako mého 6-ti letého synáčka, který jen tak mezi řečí prohodil, že ta panenka vypadá jako cool paní. Což mě potěšilo, zejména, když se chvilku předtím můj muž otázal, co se pořád trtám s tou starou prostitutkou!

Ale konec těch bláznivých Dotee...

Na závěr Vám chci popřát, abyste si nastávající Vánoční svátky strávili v klidu, ať Vás mine ten příšerný předvánoční shon a stres (jako mne) a ať si vše užijete tak, jak to o Vánocích má být. Plni radosti a štěstí a v kruhu svých nejbližších.

Vaše JanaRoza