Soutěž Mařena (MAteriály a ŘEmesly NApříč) se letos inspiruje filmy. Toto kolo se vybíralo z filmů historických a zvítězil příběh ze starověkého Říma a Egypta:

Kleopatra, nádherná, lstivá, milující, mocná, prozíravá i rozmařilá. Královnou Egypta se stala v 17 letech, oslnila Julia Caesara, který jí pomohl upevnit moc a jemuž porodila syna. Po Caesarově smrti se zamilovala do dalšího římského vůdce Marca Antonia, za jehož podpory vládla Egyptu. Poté, co díky nešťastné shodě okolností Marcus Antonius spáchal sebevraždu a Kleopatra tak přišla o svého milého a zároveň posledního ochránce před Římem, se Kleopatra rozhodla taktéž skoncovat se životem. Zda-li se otrávila lektvarem (a v těch se vyznala) či se nechala romanticky uštknout kobrou či kobrami se už asi nedozvíme. Jisté však je, že její smrtí v roce 30 př.n.l. skončila doba ptolemaiovského Egypta a svět ovládla Římská říše.

Mařena Film Fest 2017 uvádí:

>>> KLEOPATRA <<<

Asi nejvýpravnější a nejznámější filmovou verzí je s Elizabeth Taylor z roku 1963. Jak se filmem inspirovali a s tématem popasovali tvůrci ze Dřeva, kůže a přírodnin? Posuďte sami:

Děkujeme Vám, ohodnotíte-li naše výrobky svými hlasy do čtvrtka 6.4.2017:

 

Anketa se načítá ...

Zveme vás k hlasování i do dalších soutěžních klubů:

- - -

Titulní foto: Cleopatra by Matt Buckley