Mařenka je na Fleru již 5. rok! Tentokrát se Soutěž Mařena (MAteriály a ŘEmesly NApříč) bude celý rok inspirovat filmy a každé kolo bude z jiného soudku. Toto kolo se vybíralo z filmů historických a zvítězil příběh ze starověkého Říma a Egypta...

Mařena Film Fest 2017 uvádí:

Královnou Egypta se Kleopatra VII. stala v 17 letech. Oslnila Julia Caesara, který jí pomohl upevnit moc. Po Caesarově smrti se zamilovala do dalšího římského vůdce Marca Antonia, za jehož podpory vládla Egyptu. Poté, co díky nešťastné shodě okolností Marcus Antonius spáchal sebevraždu a Kleopatra tak přišla o svého milého a zároveň posledního ochránce před Římem, se Kleopatra rozhodla taktéž skoncovat se životem. Zda-li se otrávila lektvarem (a v těch se vyznala) či se nechala romanticky uštknout kobrou či kobrami se už asi nedozvíme. Jisté však je, že její smrtí v roce 30 př.n.l. skončila doba ptolemaiovského Egypta a svět ovládla Římská říše.

O nádherné, vzdělané, lstivé, mocné i citlivé Kleopatře bylo natočeno několik filmů. Nejznámějším je s Elizabeth Taylor v hlavní roli.

„KLEOPATRA“

FINÁLE

Do tohoto finále jste poslali 17 výrobků ze všech řemeslně materiálových klubů Mařeny. Rozdělte, prosím, svoje hlasy dle vašeho nejlepšího svědomí mezi ty výrobky, které dle vás nejlépe splňují téma, a které oplývají velmi vysokou úrovní umělecko-řemeslného zpracování  - k dispozici máte celkem 5 hlasů.

Hlasování bude ukončeno o půlnoci dne 13. 4. 2017

Anketa se načítá ...

 

Jak téma celkově inspirovalo všechny naše tvůrce si můžete prohlédnout v těchto klubových soutěžních blozích:

- - -

Mařenka vám děkuje za přízeň :)