.... rozsviťte si lampu ....

 

 

Výrobou stínidel z drátu jsem se zaobírala už dlouho, ovšem až před časem jsem konečně vložila první vlaštovky.Teď přicházím s dalším typem stínidel. A jak vznikaly ?  

 

 

 

To se drátenice virtuálně potká s hrnčířem, který pro ni nejdřív vyrobí pár misek na odrátování a když se mu výsledek její práce líbí, nabídne jí, že jí vyrobí stínidla. Ona popřemýšlí a za pár dní či chvil už je v duchu vidí hotové, plné "cingrlátek".........

 

 

A tak, zatímco stínidla jsou ještě hlínou, ona provede inventuru ve svých zásobách korálků a materiálu. Kromě kupy korálků si připraví komponenty do zvonkoher, které ji ze železného plechu vyřezala Dalenka, skleněné pecky od skláře z Vysočiny, formičky na cukroví, staré klíče, skleněné tyče ze skládky, starožitné skleněné kroužky na ubrousky a samozřejmě drát. A taky nakoupí homologované nerezové závěsy s objímkami a žárovky, aby zákazníkovi po objednání si stínidla doma nic nechybělo ...

A potom přijde od hrnčíře ohromný balík plný poctivé keramiky a smu čeká spousta práce ....  výsledkem jsou tato stínidla. 

Některá jsou jako obrácené misky, některá jsou zárověň zvonkohrami. Sklo a železný plech při vzájemných dotecích jemně cinkají. Po setmění se všechna stínidla promění ve fascinující stínohry.

 

 

Děkuju vám za návštěvu tohoto blogu a slibuju, že se světly ještě nekončím. Hrnčíři, tobě děkuju za kus krásné práce. Myslím si, že jsme spolu ještě neskončili :)

Jednotlivé "kusy" najdete u mě ve zboží co nevidět.