Už je to tak,  Mařena má rok, tedy rok soutěžení, téměř za sebou. Kdo tuto meziklubovou soutěž sleduje, určitě už zaznamenal poslední semifinální klání, které se rozjelo 21. 1. 2014. Že vám to uniklo? Žádný strach, máte ještě dost času prohlédnout si práci soutěžících a zahlasovat. Abych tady nemusela vypisovat odkazy na veškeré semifinální  hlasování, uvádím jen odkaz na blog "klubu přírodnin" ve kterém,stejně jako u ostatních, najdete odkazy na další hlasovací blogy.

Předešlý rok tedy patřil Novému světu ke kterému se vždy v klubech vybíralo podtéma. Pojďmě si připomenout na jaká témata se soutěžilo:

1. Kosmické a fantazijní světy aneb všechno je jinak. Vítězem byla Slavkaleon a její FREUD MIRROR...

2.  Živočichopis - atlas nových druhů . Vítězsví patřilo  Hance Čížkové, vyhrálo její PETkoptačí mládě

3. Svět mořských hlubin ovládla Binturong s jejím Kam chodí Neptun spát

4. kolo se momentálně (viz odkaz v úvodu) nachází zatím jen v semifinálním klání. Sledujte blogy nebo Flér Mag a jistě se dozvíte o finálním hlasování včas.

 

Troufám si tipnout, že se v posledním ročníkovém klání, zapojilo rekordní množství členů. A bude to "boj" protože jak Mařena stárne, soutěžící jsou tím více zapálení a dávají si skutečně záležet!

 

A co dál?


Jak již bylo řečeno, loňský rok patřil Novým světům. Podtémata byla zajímavá a většinou soutěžícím ruce příliš nesvazovala. Mohli bez obav pustit uzdu fantazii a pracovat podle vlastních zajetých kolejí...

Ale co dál? Mařena se "chytla", soutěžící jsou více než šikovní... {#emotions_dlg.premyslim} co takhle je trošičku "potrápit"? {#emotions_dlg.devil}Smějící se Co kdybychom se tentokrát potulovali v čase? Co byste řekli tomu, kdybyste měli možnost zahlasovat si v "naducaném" blogu patřícímu baroku, v blogu v nemž se budou  s lehkostí vlnit línie secese nebo byste raději nějakou modernu?

 

Pojdme si tedy říci "hezky polopatě" jak to v tomto roce bude:

1. budeme mít díky pozdnímu "nástupu" pouze tři soutěžní kola.

2. ROČNÍKOVÉ TÉMA: Človek a jeho životní styl v období... ?

3. podtéma:  umělecký sloh, který zvítězí v aktulní anketě

 

Pravidla:

  • Soutěžící si ke zpracování vyberou motiv nějakým způsobem spojený s člověkem (jeho životnímstylem), nebo člověka jako takového (bytost). Je možné ztvárnit i motivy abstraktní např. myšlenky, pocity, povahu člověka...
  • Podmínkou je pracovat právě ve stylu vybraného slohu - znázornit jeho typické znaky ( línie, tahy, barvy... užívané v daném slohu).
  • Soutěžící, stejně jako v předchozích kolech, napíší k vystavenému soutěžnímu výrobku legendu, ve které dílo jasně popíší a vyjadří spojitost s tématem.
  • Pokud autor přihlásí výrobek, který v sobě neponese znaky typické pro zadaný sloh, nebude do soutěže zařazen.
    Nejde tedy jen o to ztvárnit zadaný sloh jako historický moment, ale právě o ztvárnění typických znaků tohoto zadaného slohu!
  • Další pravidla soutěže se nemění a jsou uvedena na nástěnkách jednotlivých klubů.

 

Pro soutěže chtivé:

Dále bych ráda připomněla, že je v některých klubech stále pár volných míst. Máte-li chuť a odvahu soutěžit, není nic jednoduššího než zkusit požádat o členství. Ale POZOR: každý klub má své výsadní právo rozhodnout koho příjme a koho ne. Mnohdy o přijetí rozhudují všichni členové danného klubu, jindy může rozhodnout um nebo originalita nováčka.

Vybírat můžete z těchto klubů zaměřených na:
KOV,  SKLO, TEXTIL (PLNÝ STAV), KERAMIKAGRAFIKA+FOTO+MALBA,PAPÍR, POLYMERY, DŘEVO A PŘÍRODNINY (plný stav)

 

***

{#emotions_dlg.rose2} poděkování {#emotions_dlg.rose2}

Na závěr bych chtěla  poděkovat všem členům jednotlivých klubů, kteří se do soutěže zapojili a odolali všem překážkám a všem kteří se na této soutěži podílejí organizačně:

Mé spoluzakladatelce soutěže:

Nady

a všem aktivním správcům (i těm, jenž pomáhali v začátcích):

Hanka Čížková, agrafaART,  Slavkaleon , Lajky, vesellenka, eMbé, Helen Cards, Dag, carrarobarbuchta,  bursikova.kaca, Luuthien, sanstyle, hand64, archainHelenaG, Hanka Pavlátová.

díky! 
Abraka Gabra